2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:44
No menu items!

Ce spun politicienii despre numirile la Parchet şi DNA

spot_img

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a anunţat propunerile  pentru funcţiile de procuror general şi  şef al DNA. Pentru Parchetul General, ministrul l-a propus pe procurorul Tiberiu Nițu, fost adjunct al procurorului general,  iar la DNA pe Ioan Irimie. 

Iată ce cred unii politicieni despre aceste nominalizări.

Eugen Nicolăescu: Nu îi cunosc pe cei doi

Liderul PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat pentru Sursa Zilei că nu îi cunoaşte pe Niţu şi Irimie, motiv pentru care nu îşi poate spune părerea despre numirile făcute de ministrul Justiţiei. “Probabil că Pivniceru este singura în măsură să facă aceste propuneri”, a completat Nicolăescu.

Cezar Preda: Preşedintele va decide dacă Niţu şi Irimie sunt cei mai potriviţi pentru PG şi DNA

“”Nu cunosc persoanele. E dreptul ministrului Justiţiei să propună, nu le cunosc activitatea. Rămâne ca preşedintele să decidă dacă sunt cel mai potrivite persoane“, a declarat Cezar Preda

Mihai Voicu: Nu cred că politicienii ar trebui să comenteze nominalizările la Parchet şi DNA

Mihai Voicu susţine că  propunerile pentru şefia Parchetului ICCJ şi cea a DNA nu ar trebui  comentate de către politicieni, fiind vorba despre proceduri interne ale justiţiei. “Sunt foarte reţinut în a face comentariu pe acest subiect, din două motive. În primul rând, cele două persoane mie îmi sunt necunoscute, nu am auzit despre ei până astăzi şi nu am de unde să ştiu şi cum să mă pronunţ în privinţa competenţei lor. În al doilea rând, pentru că în general cred că politicienii nu ar trebui să comenteze astfel de proceduri care ţin de mecanismele interne ale justiţiei şi care respectă şansele egale şi un parcurs de nominalizare care implică ministrul Justiţiei, CSM şi în ultimă instanţă preşedintele României”, a declarat Voicu. (A.