3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 8:06
No menu items!

Ce spun politicienii despre ieşirile lui Băsescu

spot_img

Titus Corlăţean susţine că afirmaţiile lui Traian Băsescu privind declaraţiile antieuropene sunt făcute din perspectiva unei logici păguboase de campanie electorală, deoarece prestaţia foarte slabă a PDL îl obligă pe preşedintele ţării să fie vârful de lance în campanie. La rândul său, liberalul Varujan Vosganian este de părere că Băsescu îşi aduce aminte de oameni numai în campaniile electorale, iar Ponta îl acuză de dezinformare.

“Declaraţiile preşedintelui sunt făcute din perpectiva unei logici păguboase de campanie electorală prezidenţială. Preşedintele României n-ar trebui să intervină în campania electorală internă. Îşi prezintă poziţia sub diferite pretexte. Este legată însă de prestaţia foarte slabă a preferaţilor politici ai domniei sale şi predictibilitatea unor rezultate politice la alegerile parlamentare din 9 decembrie extrem de slabe ale PDL-ului şi aliaţilor săi, îl obligă pe preşedinte să fie încă o dată vârful de lance într-o campanie electorală pe care românii, sunt convins, o vor califica într-un anumit fel foarte-foarte clar. Şi de aici, preocuparea foarte serioasă la nivelul Administraţiei Prezidenţiale pentru eşecul care se anunţă la capitolul PDL şi aliaţi”, a spus Corlăţean.

Vosganian: Băsescu îşi aduce aminte de oameni doar în campanie

“Sunt unii oameni politici care îşi aduc aminte de popor exact în campaniile electorale. Şi tot atunci, dimpreună cu aceste revelaţii/reverii populiste, ei se gândesc la creşterea pensiilor şi a salariilor. Un astfel de model al populistului melancolic este chiar preşedintele unora unora dintre noi, Traian Băsescu.  Mai ieri, preşedintele socotea că anul viitor prioritatea trebuie să fie indexarea pensiilor, înainte de a vorbi de orice altă măsură de natură fiscal-bugetară”, susţine Vosganian. Daca ar fi să ma întrebaţi care a fost conducătorul român care şi-a iubit cel mai mult poporul mi-ar fi greu să vă raspund, căci concurenţa e mare. Dacă ar fi să mă întrebaţi, însă, care e conducătorul care i-a iubit cel mai mult pe români în timpul campaniilor electorale, răspunsul e simplu si fără echivoc: Traian Băsescu.

Ponta îl acuză pe Băsescu de dezinformare şi îi cere să se oprească din campanie

Nici premierul Victor Ponta nu vede cu ochi buni ieşirile la rampă ale preşedintelui Băsescu. El îl acuză pe şeful statului de dezinformare şi îi cere în mod imperativ să se oprească din campania electorală şi să reprezinte România în Consiliul European conform cu interesul naţional al ţării.

Antonescu:  Jocul lui Traian Băsescu este evident electoral

Antonescu susţine că jocul lui Traian Băsescu este evident electoral,  încearcând în acest moment să mai consolideze un electorat atât cât mai e al său și al PDL-ului și încearcă să facă un joc în care să se prezinte în România, dar mai ales în afară, ca singurul garant al occidentalismului, europenismului și democrației în România. (A.M)