24.2 C
București
joi, 11 august 2022 - 23:03
No menu items!

Ce soartă îi prevede Raluca Prună Laurei Codruța Kovesi

spot_img

Fostul ministru al justiției, Raluca Prună, sugerează, într-o postare pe Facebook, că Tudorel Toader va veni din Japonia și va propune revocarea Laurei Codruța Kovesi din cauza exercitării necorespunzătoare a atribuțiilor manageriale.

Raluca Prună, membră a echipei ce susține Platforma România 100, a lui Dacian Cioloș, susține, pe pagina sa oficială de Facebook, că actualul ministru al justiției va folosi prevederile legale în vigoare, respectiv articolul 51 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor,  potrivit căruia revocarea din funcția de conducere se face pentru trei motive, printre care „exercitarea necorespunzătoare a atribuțiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul și comunicarea, asumarea responsabilităților și aptitudinile manageriale”.

Ana are mere. 
Domnul ministru Tudorel Toader are un raport. Raportul are o concluzie. Nu va grabiti, nu e un silogism, nu stim daca T Toader are o concluzie. Stim insa ca epopeea vorbitului in cimilituri e gata.

Si legea asa cum e acum are niste prevederi privind revocarea unui procuror sef. Propunerea de revocare se face in cazul in care procurorul sef:

  1. a) nu mai îndeplineste una dintre condițiile necesare pentru numirea în funcția de conducere;
  2. b) exercită necorespunzător atribuțiile manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul și comunicarea, asumarea responsabilităților și aptitudinile manageriale;
  3. c) s-a aplicat una dintre sancțiunile disciplinare.

Ana spune nu e a, nu e c. Tudorel Toader va juca la b. Imediat ce vine din Japonia de unde e somat sa se intoarca urgent. Nu era clar de ce a plecat acolo pentru o saptamana, dar umbla vorba prin targ ca s-ar fi intalnit cu ceva primari la o conferinta.

Ohayou gozaimasu, domnule ministru, ca rasare soarele curand in Japonia si e marti 13…

Raluca Prună
Facebook

Andrei Tudor