13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 3:06

Ce se mai dă șpagă la arest – carcasă de oaie și alimente

spot_img

Șeful arestului de la IPJ Neamț și un subordonat al acestuia, șef de tură sunt acuzați de DNA Bacău de luare de mită

Fiul fostului șef al IPJ Prahova, arestat pentru înșelăciune
vestic

Șeful arestului de la IPJ Neamț, comisar șef Ioan Catană și șeful de tură Vasile Brînzei, agent de poliție sunt acuzați de procurorii anticorupție că au cerut și primit bani și alimente de la soția unui arestat. În schimbul bunurilor, cei doi polițiști l-ar fi lăsat pe soțul denunțătoarei să transmită mesaje familiei și să aibe un regim privilegiat în arest.

În cursul lunii noiembrie 2014, inculpatul Catană Ioan, în calitate de șef al Centrului de reținere și arest preventiv din cadrul I.P.J. Neamț a pretins și a primit de la persoană denunțătoare suma de 500 de euro și o carcasă de oaie, pentru soțul acesteia, aflat în stare de arest preventiv în cadrul Centrului, să beneficieze de un tratament preferențial în cursul executării măsurii preventive.
În aceeași perioadă, inculpatul Brînzei Vasile, în calitate de șef de tură în cadrul Centrului de reținere și arest preventiv I.P.J. Neamț, a primit de la aceeași persoană suma totală de 400 de lei și produse alimentare în valoare de 90 de lei pentru ca, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, să faciliteze comunicarea dintre persoana respectivă și soțul acesteia, arestat preventiv din cadrul Centrului.

comunicat DNA

Cei doi polițiști sunt cercetați sub control judiciar pentru 60 de zile.