joi, 4 iunie 2020 - 20:15

Ce se întamplă weekend-ul acesta în Bucureşti?

Pacienții cronici cer intervenția Avocatului Poporului pentru a fi primiți în spitale

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) cere intervenția Avocatului Poporului, întrucât, chiar și în condiții epidemiologice mai bune, sunt internate în...

The Guardian anunță peste 10.000 de arestări în SUA. Ducesa de Sussex a vorbit despre crimă

Tulburările societății americane după moartea violentă, în custodia poliției, a afro-americanului George Floyd au intrat în ce a de-a zecea zi. Cifre neoficiale, citate...

România, în mijlocul unui scandal european privind pesticidele chinezești

Metoda e simplă: cumperi chimicale neautorizate din China cu 14 euro per litru și le vinzi de cinci ori mai scump pe piața neagră...

Ministerul Agriculturii s-a răzgândit. Pescarii au voie să socializeze și scapă și de mască

Ministerul Agriculturii a modificat Ordinul privind regulamentul de practicare a pescuitului recreativ în condiţii de siguranţă şi de limitare a efectelor pandemiei, fiind eliminate,...

 

Chiar dacă vremea începe să se răcească nu înseamnă că trebuie să stai în casă. Poţi să găseşti o sumedenie de evenimente unde va fi la fel de cald ca în dormitorul tău. Permite-mi să-ţi recomand doar câteva pentru weekend-ul ăsta:

Vineri

 • Începe în forţă cu Maximum Rock Festival, la Arenele Romane şi Club Colectiv. Deşi a început de joi, se întinde pe toată durata weekend-ului, deci încă mai ai timp să ajungi la headlineri. Dacă vrei să vezi Epica, Annihilator şi Septicflesh, biletul te va costa 135 de lei.
 • Dacă vrei totuşi ceva mai light, Paula Seling & Band susţin un concert la Hard Rock Café, începând cu ora 22.00. Biletele costă 50 de lei, respectiv 70 de lei pentru acces VIP.
 • Trupa Flesh Rodeo lansează EP-ul “End of Greatness” în Club fabrica. Accesul costă 20 de lei, evenimentul începe la ora 20.00.
 • Horia Brenciu & Friends te aşteaptă de la 22.45 în Parc Herăstrău. Biletele costă între 40 şi 85 de lei.
 • Teatrul În Culise găzduieşte un stand-up marca Mincu, Frăţilă şi Maria de la ora 21.00.
 • Vrei să creezi ceva? Ceva în spiritul Halloween-ului? Atunci ar trebui să ştii că Art & Hobby Studio organizează un workshop unde poţi crea felinare înfricoşătoare din borcane. Biletul costă 90 de lei, iar numărul de locuri este limitat la 12, deci grăbeşte-te!

Sâmbătă

 • După ce ai petrecut Vineri toată noaptea, relaxează-te la concertul de jazz John Abercrombie Quartet de la Sala Radio. Biletele pot fi achiziţionate din reţelele Eventim şi Iabilet.
 • Te-ai trezit devreme şi nu ştii ce să faci? Pe Strada Dianei are loc un Târg de handmade pe care te invit să-l vizitezi începând cu ora 11.00.
 • Dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă, Raluca Schachter ţine un workshop despre alimentaţia sănătoasă. Biletul costă 60, iar locurile sunt limitate la 12.
 • Berăria H va fi gazda lui Denis Bolborea, pentru o sesiune de beatbox şi looping. Intrarea este liberă, însă rezervarea trebuie făcută cu 24h înainte de eveniment.
 • Comedia de cuplu “Cum se duce totul dracu’” se joacă la teatrul În Culise. Preţul unui bilet este 30 de lei.
 • Maria Răducanu continuă seria de concerte cu un spectacol susţinut la Teatrul de Artă, alături de pianistul Niko Meinhold (Germania).
 • Jazz-ul e în forţă sâmbăta aceasta, lucru dovedit şi de concertul Allotropy din ArCub. Biletele costă 45 de lei (cat. I) şi 35 de lei (cat. a II-a), însă dacă te prezinţi cu legitimaţia de student biletul te va costa 25 de lei.
 • Vrei să te eliberezi şi să dansezi? Atunci ai noroc cu Noroc cu Murakami, un atelier de terapie prin dans ce va avea loc la ora 11.00, la BEAT Bar.

Duminică

 • Pentru cei mici, Teatrul Coquette găzduieşte spectacolul Vulpea şi Corbul, cu Ruxandra Bălaşu, Celina Niţu şi Ingrid Bonţa.
 • Găseşte-ti jumătatea la The Bankers, unde se organizează o sesiune de speed dating la ora 17.00. Accesul costă 50 de lei.
 • După asta, dacă ţi-ai găsit un partener/o parteneră, mergeţi împreună la comedia First Date, în Music Club, la ora 20.00.

 

Să nu te mai aud cu “n-am ce face”. Ia-ţi geaca din cuier şi fesul din dulap şi vezi unde te duce distracţia!

 

Octavian Cătuşanu

Ce spun experții despre moartea în masă a albinelor

În Ucraina, doar o mică parte din familiile de albine mor din cauza otrăvirii cu produse pentru protecția plantelor, spune Elena Sirenko, doctor în...

În lipsa irigațiilor, jumătate din culturi au fost compromise de secetă. Cele mai afectate regiuni

Comisiile de evaluare au întocmit până în prezent procese verbale de constatare a pagubelor produse de secetă pe o suprafaţă de 1,3 milioane de...

Ce le-a transmis Eugen Orlando Teodorovici dușmanilor din politică

Fostul ministru al Finanțelor îi amenință pe "cei care NU îi vor binele", ca are ce spune. El a postat un mesaj video pe...

Numărul persoanelor care intră și ies din România s-a dublat în ultimele zile

Peste 46.000 de persoane au intrat și ieșit din țară în ultimele 24 de ore, anunță Poliția de Frontieră. În urmă cu câteva zile,...

Violențele continuă în SUA: trei polițiști, înjunghiați în timp ce opreau un jaf

Un bărbat înarmat cu un cuţit a înjunghiat miercuri în gât un poliţist în cartierul Brooklyn din New York, iar doi colegi ai acestuia...