17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 16:06

Ce se întâmpla în Rusia în timp ce Joe Biden se plimba prin București

spot_img

Armata rusă a lansat o rachetă intercontinentală în timp ce vicepreședintele american cina în Capitală

 biden_bucuresti

În timp ce vicepreședintele american Joe Biden vizita Bucureștiul, Rusia efectua, marţi, un test cu o rachetă balistică intercontinentală de tip Topol, la o bază militară situată în apropierea Mării Caspice, a anunţat presa rusă citând Ministerul Apărării.

Testul a fost efectuat cu success la ora locală 21.08 (20.08, ora României), exact la ora la care Joe Biden se plimba prin Centrul Vechi al Capitalei, unde a luat cina și a mâncat o înghețată. Exercițiul a avut loc la poligonul Kapustin, situat în regiunea Astrahan, au precizat agenţiile ruse Interfax şi Itar-Tass. Potrivit surselor citate, racheta balistică şi-a atins ţinta aflată în Sudul Kazahstanului.

Scopul acestei lansări a fost de a testa elemente ale rachetelor balistice intercontinental

Igor Egorov
purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării

Racheta de tip RS-12M Topol (cod NATO: SS-25 Sickle) are o rază de acţiune de peste 10.000 de kilometri şi o masă la decolare de 45,1 tone. Aceasta poate fi echipată cu o ogivă nucleară de 550 de kilotone.

Această rachetă, care are o capacitate mare de manevrare şi este uşor de manipulat, poate fi lansată cu ajutorul unei rampe mobile sau fixe.

Emanuel Stan