7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 20:44

Ce se întâmplă cu orele de sport în școli în anul școlar 2021-2022

spot_img

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, susține că numărul de ore de educație fizică ar putea crește de la o singură oră la două, în sistemul preuniversitar.

Modificarea îi vizează pe elevii din licee care ar putea să beneficieze de anul viitor, de două ore de sport, în programa, în loc de o singură oră, cum au în prezent stabilite majoritatea filierelor. 

Decizia vine în contextul în care, în prezent, potrivit planurilor de învățământ în vigoare, la clasele primare și de gimnaziu există deja două ore de educație fizică, conform Edupedu.ro.

În luna martie a anului acesta, Sorin Cîmpeanu anunța că noile planuri cadru pentru liceu, clasele IX-XII, cele care stabilesc disciplinele și numărul de ore alocat acestora ar urma să fie finalizate în această toamnă și ar urma să intre în vigoare anul viitor.

Amânarea acestor planuri-cadru a întrerupt astfel ciclul actual de schimbare curriculară început în 2012, ajuns acum la clasa a VIII-a, ca urmare, elevii ce vor intra în clasa a IX-a, ar urma să învețe după vechile planuri-cadru.

R.D.