10.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 9:39

Ce se întâmplă, într-o oră, în corpul tău, după ce ai băut un pahar de Cola

spot_img

coca-cola

Iată ce procese se produc în organismul tău, după ce ai băut Cola:

În primele 10 minute: 10 linguriţe de zahăr îţi ajung în stomac (toată cantitatea care este recomandată într-o zi). Nu vomiti  imediat  din cauza excesului de dulce, fiindcă acidul fosforic taie din aromă, ajutându-te să nu simţi gustul la intensitate maximă.

În 20 de minute: nivelul de zahăr din sânge (glicemia) creşte foarte mult, provocând şi o eliberare masivă de insulină. Ficatul răspunde acestei provocări prin transformarea oricarei urme de zahăr în grăsime.

În 40 de minute: absorbţia cafeinei este completă. Pupilele ţi se dilată, tensiunea arterială creşte, iar ca răspuns, ficatul eliberează şi mai mult zahăr în fluxul sanguin . Receptorii de adenozină din creier sunt blocaţi, prevenind starea de somnolenţă.

În 45 de minute: corpul tău crește producţia de dopamină, stimulând centrii plăcerii din creier.  Cola acționează similar heroinei.

În 60 de minute: Acidul fosforic leagă calciul, magneziul şi zincul la nivelul intestinului, iar metabolismul acestor minerale este accelerat şi odată cu doza de zahăr şi îndulcitori artificiali care este în corp va creşte şi nevoia de a urina. Tot acum intră în acţiune şi proprietăţile diuretice ale cafeinei, de aceea ai nevoie sa mergi la toaletă să urinezi pierzând calciu, magneziu și zinc, care trebuiau să ajungă la oasele tale, precum și alți electroliți de sodiu si apă.

Pe masură ce starea de euforie se mai diminuează, nivelul glicemiei scade brusc. Devii iritabil și / sau lent. Această stare este urmată de o prăbuşire a cafeinei din corp, în următoarele câteva ore, scrie bisstree.com.

Pentru a neutraliza o cantitate de acid este necesară o cantitate mult mai mare de substanțe alcaline (baze). Pentru a neutraliza (dilua și alcaliniza) un pahar de Cola și efectele sale, este nevoie de peste 30 de pahare de apă.

Nu uitati că suntem 80% apă, nu Cola!

R.M.