11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 21:29

Ce se întâmplă cu profilul tău de Facebook, după ce mori

spot_img

Chiar dacă sunt șterse sau dezactivate, conturile celor decedați rămân într-o bază de date

 facebook

Când oamenii mor, autoritățile eliberează un certificat de deces în baza căruia sunt scoși din orice activitate socială. Însă, ce se întâmplă cu toate conturile de socializare, după moartea titularului?

Toate conturile de Twitter sunt șterse după o perioadă de 6 luni de absență din mediul virtual, însă regula nu este valabilă pentru orice platformă de socializare.

Cele mai multe dintre acestea nu vor șterge conturile utilizatorilor, până când nu primesc o cerere în mod expres din partea unei rude sau a unui reprezentant oficial, se arată pe site-ul mashable.com.

Procedura pe care o aplică Facebook în cazul morții unui utilizator, este ca profilul acestuia să fie scos din căutarile publice, dar să rămână online, astfel încât doar prietenii și familia să îl poată vedea și să îi poată aduce un omagiu, ei având posibilitatea să își scrie amintirile despre cel decedat sau putând să îi vadă pozele.

Acest lucru este posibil în urma unei cereri din partea familiei.

„Este foarte important ca prietenii și familia să anunțe Facebook când pierd pe cineva, pentru a cere ca profilul lor să devină unul memorial”, potrivit  lui Max Kelly, șeful diviziei de securitate a Facebook.

Totuși, la solicitarea familiei, Facebook poate șterge definitiv profilul celui decedat.

Chiar dacă sunt șterse sau dezactivate, conturile celor decedați rămân într-o bază de date și pot fi folosite în cazul unor investigații din partea autorităților.

C.A.