10.3 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 10:23

Ce a scris premierul Dacian Cioloş pe facebook, după întâlnirea cu Angela Merkel

Dacian Cioloş a scris pe reţeaua de socializare, imediat după întâlnirea cu cancelarul Angela Merkel, că întâlnirea a fost “foarte bună”.

Premierul spune că i-a vorbit cancelarului german despre atuurile ţării noastre şi despre interesul ţării noastre de a fi parte activă a tuturor proceselor europene.

Întâlnire foarte bună cu doamna cancelar Merkel. Deschiderea pe care am găsit-o aici este cea mai bună dovadă că relaţiile noastre sunt pe calea cea bună şi dezvoltarea economică se va consolida prin investiţii şi schimburi comerciale noi. I-am vorbit doamnei cancelar despre atuurile ţării noastre şi despre interesul pe care îl avem în a fi parte activă a tuturor proceselor europene, cu atât mai mult a celor dificile cum sunt cele legate de problemele imigraţiei. Procesul trebuie să se bazeze pe principii şi mecanisme funcţionale, împărtăşite prin acord comun de către toate statele membre.

Dacian Cioloș, pe facebook

Angela Merkel a declarat joi, la Berlin, după întrevederea pe care a avut-o cu premierul Dacian Cioloş, că România a făcut eforturi în ceea ce priveşte apărarea graniţelor şi combaterea corupţiei, dar aşteaptă raportul Comisiei Europene (CE), în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen.

M.N.