22.8 C
București
sâmbătă, 13 august 2022 - 2:20
No menu items!

Ce s-a întâmplat cu statuia din ceară a lui Vladimir Putin de la Muzeul Grevin din Paris

spot_img

Muzeul Grevin din Paris a anunţat că a renunţat la statuia din ceară a preşedintelui rus Vladimir Putin în semn de protest faţă de invadarea Ucrainei şi după ce lucrarea a fost avariată de un grup de vizitatori pe durata weekendului trecut, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Statuia, care a fost creată în anul 2020, a fost transportată într-un depozit până la noi dispoziţii.

„Astăzi, nu mai este posibil să expunem un personaj ca el… pentru prima dată în istoria muzeului retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice aflate în curs de desfăşurare”, a declarat directorul Muzeului Grevin, Yves Delhommeau, pentru postul radiofonic France Bleu.

Weekendul trecut, statuia a fost atacată de mai mulţi vizitatori şi pare în prezent desfigurată, a precizat directorul muzeului parizian.

„Ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat, noi şi angajaţii noştri nu dorim să fim nevoiţi să refacem în fiecare zi coafura şi aspectul general al statuii”, a adăugat Yves Delhommeau.

Întrebat despre opţiunile avute în vedere pentru a înlocui statuia lui Putin, expusă între statuia preşedintelui american Joe Biden şi cea a preşedintelui chinez Xi Jinping, Yves Delhommeau a spus că acel loc gol ar putea fi ocupat de o statuie din ceară a lui Volodimir Zelenski.

„Poate statuia preşedintelui Zelenski ar putea să-i ia locul… el a devenit un erou pentru faptul că a rezistat şi nu a fugit din ţara lui. Ar putea foarte bine să aibă un loc în rândul marilor bărbaţi din istorie şi din zilele noastre”, a precizat directorul francez.

                                                                                                                Adina Silav

SURSA FOTO: Julien De Rosa / AFP