vineri, 4 decembrie 2020 - 10:22

Ce să bei înainte de culcare ca să-ți stimulezi memoria

Cercetătorii redau vederea pierdută la șoareci, printr-o intervenție genetică de reîntinerire a celulelor

Își amintesc celulele vechi și deteriorate cum era să fii tânăr? O echipă de cercetători de la Harvard afirmă că a reprogramat neuronii în...

Iohannis îndeamnă românii să meargă la urne indicându-le să voteze PNL

Președintele Klaus Iohannis încalcă din nou prevederile constituționale și se situează în afara poziției de arbitru pe scena politică, făcând campanie și îndemnând electoratul...

Sinucidere la ATI: un pacient cu covid și-a luat viața, spânzurându-se

Un bărbat infectat cu Covid 19 s-a spânzurat într-un salon ATI al Spitalului Județean din Galați, cazul fiind investigat de poliție pentru infracțiunea de...

Germania și Huawei: câtă încredere și cât control?

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) Strategia germană privind rolul concernului tehnologic chinez Huawei în dezvoltarea infrastructurii 5G, pare să se apropie de forma finală. Ministrul federal de...

Un ingredient cheie din ciocolată ar putea inversa declinul memoriei, declanșat de procesul de îmbătrânire

cacao

O cană de cacao cu lapte servită în fiecare seară poate să amelioreze memoria, întrucât anumiâți compuși chimici din boabele de cacao protejează creierul contra demenței, afirmă autorii unui studiu publicat recent în ediția online a revistei Nature Neuroscience, relatează dailymail.co.uk.

Totodată, studiul relevă faptul că un ingredient cheie din ciocolată ar putea inversa declinul memoriei, declanșat de procesul de îmbătrânire. Antioxidanții din cacao – denumiți flavanoli din cacao dietetică – au capacitatea de a îmbunătîți memoria persoanelor de vârsta a treia, arată studiul. Noua cercetare a a întărit asocierea dintre o regiune cerebrală specifică și declinul obișnuit al memoriei.

Oamenii de știință americani au dorit să afle dacă flavanolii din cacao pot stimula funcția cerebrală și performanța cognitivă pentru 37 de persoane, cu vârste cuprinse în intervalul 50-69 de ani, care au primit fie doze mari, fie doze mici de flavanoli de cacao timp de trei luni.

Ei au descoperit că, în cadrul unor teste de memorie, participanții care au primit cele mai mari doze de flavanoli de cacao au obținut rezultate mult mai rapide decât aceia care au primit doze mici din acele substanțe.

Cercetătorii de la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii, autorii studiului, spun că noua cercetare oferă prima dovada directă a faptului că o componentă asociată cu declinul memoriei la vârsta a treia este cauzat de o regiune specifică din creier și că acest tip de declin al memoriei poate fi încetinit printr-o intervenție de ordin dietetic.

Duel de mahala între Ponta și Cioloș. VIDEO

Cei doi candidați la alegerile parlamentare Victor Ponta și Dacian Cioloș, lideri ai partidelor Pro România și USR-PLUS, foști premieri ai României, au avut...

OMS ia în calcul „certificarea electronică” a vaccinării

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă statelor să elibereze „pașapoarte de imunitate” pentru cei care și-au revenit din COVID-19, dar investighează perspectivele utilizării certificatelor...

Judecătorul Bogdan Mateescu, noul șef al CSM

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Florin Deac în funcția de vicepreședinte. Judecătorul Bogdan...

Iohannis le-a întors spatele magistraților, după ce a ținut un discurs politic la ședința CSM

Preşedintele Klaus Iohannis a folosit, joi, aula Facultății de Drept pe post de tribună politică, fără a rata momentul de discursuri de campanie electorală,...

SUA schimbă regulile carantinei: Persoanele expuse la Covid, asimptomatice și cu test negativ, stau șapte zile izolate

Persoanele care ar fi putut avea expunere la coronavirus, dar care sunt asimptomatice, pot rămâne în carantină timp de șapte zile, în loc de...