8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 6:55
No menu items!

Ce să bei înainte de culcare ca să-ți stimulezi memoria

spot_img

Un ingredient cheie din ciocolată ar putea inversa declinul memoriei, declanșat de procesul de îmbătrânire

cacao

O cană de cacao cu lapte servită în fiecare seară poate să amelioreze memoria, întrucât anumiâți compuși chimici din boabele de cacao protejează creierul contra demenței, afirmă autorii unui studiu publicat recent în ediția online a revistei Nature Neuroscience, relatează dailymail.co.uk.

Totodată, studiul relevă faptul că un ingredient cheie din ciocolată ar putea inversa declinul memoriei, declanșat de procesul de îmbătrânire. Antioxidanții din cacao – denumiți flavanoli din cacao dietetică – au capacitatea de a îmbunătîți memoria persoanelor de vârsta a treia, arată studiul. Noua cercetare a a întărit asocierea dintre o regiune cerebrală specifică și declinul obișnuit al memoriei.

Oamenii de știință americani au dorit să afle dacă flavanolii din cacao pot stimula funcția cerebrală și performanța cognitivă pentru 37 de persoane, cu vârste cuprinse în intervalul 50-69 de ani, care au primit fie doze mari, fie doze mici de flavanoli de cacao timp de trei luni.

Ei au descoperit că, în cadrul unor teste de memorie, participanții care au primit cele mai mari doze de flavanoli de cacao au obținut rezultate mult mai rapide decât aceia care au primit doze mici din acele substanțe.

Cercetătorii de la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii, autorii studiului, spun că noua cercetare oferă prima dovada directă a faptului că o componentă asociată cu declinul memoriei la vârsta a treia este cauzat de o regiune specifică din creier și că acest tip de declin al memoriei poate fi încetinit printr-o intervenție de ordin dietetic.