15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:54
No menu items!

Ce rol a avut Qatarul în atacurile din Gaza

spot_img

qatar

Reședința și birourile mai multor lideri ai Hamas, lovite în cursul atacurilor israeliene din Fâșia Gaza, au fost identificate cu ajutorul emirului Qatarului, șeicul Hamad bin Khalifa al Thani, scrie presa iraniană.

Potrivit agenției oficiale de știri de le Teheran, emirul Qatarului a vizitat aceste locații în 23 octombrie, când s-a aflat în Gaza. Surse palestiniene afirmă că emirul Qatarului le-ar fi dăruit liderilor Hamas ceasuri și stilouri scumpe, care au transmis semnale de joasă frecvență sateliților israelieni. Ulterior, informațiile au fost utilizate pentru localizarea liderilor Hamas de către armata israeliană. Șeicul din Qatara a vizitat Fâșia Gaza pe 23 octombrie și a devenit primul lider străin care a sosit în această zonă după preluarea puterii de către Hamas, în urmă cu cinci ani. Pe de alta parte, liderul din Qatar a avut dese întrevederi cu oficialii israelieni și dorește dezvoltarea relațiilor țării sale cu Israelul.

Israelul a atacat presa străină

Organizația Reporteri fără Frontiere a condamnat un atac întreprins de aviația israeliană asupra unui bloc din Gaza, în care se află ziariștii străini.

Cel puțin opt jurnaliști străini, care relatează despre conflictul din Gaza, au fost răniți în atacul de duminică. Avioanele israeliene au tras mai multe rachete în direcția clădirii Al-Shawa Wa Hassri, în timp ce pe acoperișul blocului se aflau ziariști, care purtau însemne distinctive.

Cinci rachete au distrus etajul 11 al clădirii, folosit de televiziunea Al-Quds. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că atacul a fost împotriva unui centru de comunicații al Hamas.