4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 11:38
No menu items!

Ce reprezintă cabala?

spot_img

Ce reprezintă cabala?

Tradiție veche, abstractă și cifrată, cabala a luat fiinţă în urmă cu aproape şase mii de ani. Termenul derivă din ebraicul sacru kabbalah, care înseamnă primire, receptare. Într-o viziune esoterică, însemnătatea vieții este „revelarea Dumnezeirii către creaturile sale în această lume”. Revelarea Sinelui semnifica dăruire din partea divinităţii către omul corectat, iar omul primește, datorită trezirii ființei, prin studierea înțelepciunii.

Sinele este Dumnezeu manifestat în om, având corespondent în inima spirituală. Scopul acestei credinţe constă în trezirea punctului din inimă și împlinirea completă până la desăvârșire. Aspirantul la revelarea Sinelui trebuie să merite revelarea, să muncească prin conștientizare și iubire. Creatorul este una cu Natura, cu legea dragostei. Prin evoluție, depășim egoismul și ne transformam dorința de a primi în dorință de a dărui necondiționat. Sinele este calitatea pe care trebuie să o capete creatura, pentru a fi altruist, asemenea naturii.

Punctul în inimă reprezintă dorința de spiritualitate. Trebuie parcursă scara spirituală, prin libera alegere să ne întoarcem către Lumina Supremă, la stadiul în care am fost creați. Este important să lucrăm la trezirea conștiinței celorlalți, pentru că planul Creației nu poate fi terminat decât atunci când fiecare persoană de pe acest Pământ va atinge cel mai înalt nivel spiritual și astfel toată umanitatea să se unească într-un singur suflet corectat independent, care este numit în cărțile sacre Adam ha Rishon.

Roxana Mera