2.3 C
București
luni, 8 martie 2021 - 1:56

Ce reguli trebuie să respectăm la Aeroportul Otopeni, din 15 mai

Aeroportul Internațional Henri Coandă Bucuresti impune, din 15 mai, anumite măsuri pentru protecția pasagerilor și a personalului, conformunei postări a Bucharest Airports. Vor fi obligatorii atât purtarea măștii de protecție, cât și păstrarea unei distanțe fizice de 1 metru față de cei din jur.

La sosirea la aeroport, pasagerii vor avea traseul marcat vizibil, către corturile de așteptare, la distanță față de terminal. De la corturi către terminalul de pasageri se va pleca în grupuri organizate de către angajatii aeroportului, în functie de destinatie si ora programată a cursei. Va fi interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii. Excepție fac persoanele care achiziț).ionează bilete sau au motive justificate – acces la grupurile sanitare, supermarket

În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staționarea, fiind eliminate toate banchetele din zonă.

Dupa efectuarea formalităților de check-in, pasagerii vor urma fluxul obisnuit, păstrând distanța de 1 metru față de cei din jur.

Stația de autobuz și peronul de taxi/autoturisme au fost repoziționate, fiind marcate vizibil în parcarea Plecări. Autobuzele de transfer la/de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.

Îmbarcarea în aeronavă se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat față de ușa avionului. Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă ușă.

Pe întreg fluxul de pasageri Plecări/Sosiri au fost amplasate dispensere cu soluții dezinfectante, fiind recomandată utilizarea în special după efectuarea controalelor. Infrastructura de terminal din zonă este dezinfectată de minimum 10 ori/zi.