3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 16:01
No menu items!

Ce REGULI trebuie să respecte civilii din Irak în zonele controlate de SIIL. Care sunt pedepsele pentru încălcarea lor

spot_img

Hoților li se vor amputa membrele, iar oricine recurge la ameninţări sau şantaj va fi aspru pedepsit

irak - civili

Gruparea Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL), care controlează mare parte din teritoriul Irakului, a publicat un document ce conţine reguli pe care civilii trebuie să le respecte, ca de exemplu femeile să nu iasă din casă, şi pedepse pentru încălcarea lor, între care amputarea în cazul hoţilor, informează Washington Post în ediţia electronică.

Documentul precizează că toţi musulmanii vor fi trataţi bine, cu excepţia celor care sunt aliaţi cu opresorii sau ajută criminalii. Celor care fură sau jefuiesc li se vor amputa membrele, iar oricine recurge la ameninţări sau şantaj va fi aspru pedepsit (această secţiune citează un verset din Coran care afirmă că infractorii pot fi ucişi sau crucificaţi).

În document se mai arată că drogurile, alcoolul şi ţigările sunt interzise şi toţi musulmanii sunt încurajaţi să se roage în grup. Adversarii politici sau grupările armate nu sunt tolerate şi este implementată legea islamică (sharia).

Mormintele şi monumentele funerare nu sunt permise şi vor fi distruse, în timp ce femeilor li se cere să nu iasă afară din casă dacă nu este necesar. Ele trebuie să se acopere, purtând rochii islamice integrale.

 Fiţi fericiţi că trăiţi într-un teritoriu islamic, conchide documentul.

C.A.