12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 17:17

Ce recomandări medicale a primit Victor Ponta

spot_img

Medicii de la Spitalul Militar Central i-au făcut premierului recomandările pe care trebie să le respecte pentru recuperarea medicală

ponta carje

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” este mandatat să comunice informațile privind starea de sănătate a prim-ministrului României, în conformitate Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Tării nr. 166/2006.

Victor Ponta s-a prezentat joi la Spitalul Militar după ce a plecat de la Guvern, în jurul prânzului. Medicii de la Clinica de Ortopedie și Traumatologie l-au consultat și i-au făcut următoarele recomandări, până la următorul control, peste
21 de zile sau mai devreme, la nevoie. Medicul care l-a însoțit și în Turcia, Ion Codorean, a declarat că încă două săptămâni, Ponta nu are voie să se sprijine pe picior, va folosi cârjele încă 2 săptămâni fără să se sprijine, apoi încă 10 zile se va sprijini cu o singură cârjă.

– Evoluţie post-operatorie favorabilă, recuperarea pacientului decurgând în parametrii normali;

– Pacientul nu are voie sa se sprijine pe piciorul operat şi sa flexeze genunchiul la un unghi mai mare de 90 de grade

– Respectarea unui program zilnic de gimnastică medicală, fizioterapie şi kinetoterapie, conform standardelor internaţionale.

comunicat MApN