0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 9:12
No menu items!

Ce proiect de lege au votat alături USR PLUS și PSD, iar PNL împotrivă

spot_img

Senatul a adoptat miercuri, decizional, proiectul prin care, în cazul neocupării prin concurs a posturilor de directori de şcoli, directorii interimari sunt numiţi de către consiliile de administraţie ale şcolilor şi nu de inspectoratele şcolare.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 75 de voturi „pentru”, 37 „împotrivă” şi 10 abţineri.

USR PLUS, UDMR şi PSD au susţinut proiectul, însă PNL s-a pronunţat împotrivă, iar AUR s-a abţinut la vot.

Schimbarea în lege, pentru care au votat alături partide de la putere și altele din opoziție, va fi aceea că directorii interimari, în cazul în care postul nu a fost ocupat prin concurs, să fie numit de consiliul școlii respective, și nu de inspectorat, ca până acum:

„Consiliile de administraţie ale şcolilor vor avea şi atribuţia de a desemna cadrul didactic pentru funcţia vacantă de director adjunct, prevede proiectul de lege. În cazul vacantării funcţiei de director sau director adjunct, conducerea interimară este preluată de un cadru didactic titular, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de finalul anului şcolar”.

Iar în cazul unităţilor de învăţământ cu secţii de predare în limbile minorităţilor naţionale, unul dintre directori are obligaţia cunoaşterii limbii respective, conform propunerii de lege.