6.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 2:49

Ce prejudiciu a produs Radu Pricop în afacerea „Moșia Brătienilor”

spot_img

Expertiza efectuată în dosar a stabilit un prejudiciu de 4,5 milioane de euro

Pricop_Radu

Procurorii Parchetului General au stabilit prejudiciul în dosarul „Moșia Brătienilor”, în care Radu Pricop este urmărit penal.

Potrivit expertizei financiare, prejudiciul produs de ginerele lui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, în afacerea preluării terenurilor din Argeș, este de 4,5 milioane de euro.

Radu Pricop va fi anchetat de procurorii Direcției de Combatere a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în dosarul „Moșia Brătienilor”. Motivul: prejudiciul în cauză depășește 500.000 de euro.

Potrivit Parchetului General, procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a soluționat, în urmă cu o săptămână, conflictul pozitiv de competență în favoarea DIICOT, Pricop fiind urmărit penal în această cauză și de Secția a II-a din Parchetul General.

Pe 4 septembrie anul trecut, Sursa Zilei arăta că DIICOT a declanşat de mai multe luni un conflict pozitiv de competenţă, pentru că a deschis propriul dosar privind reţeaua retrocedărilor controversate din Argeş, în care sunt implicați ginerele lui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, omul de afaceri Valentin Vișoiu și alții. Dosarul a fost deschis în urma unui memoriu adresat de Radu Pricop.