3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 20:21
No menu items!

Ce planuri are PNL pentru pensionari

spot_img

Președintele PNL și al Senatului, Florin Cîțu, a declarat, vineri, că formațiunea politică pe care o reprezintă susține tăierea pensiilor speciale. El a precizat că liberalii vor ca în acest an să finalizeze reforma pensiilor și a legii salarizării.

„Anul acesta atât reforma pensiilor, cât si a salarizării, trebuie să treacă, așa cum sunt ele în PNRR. Țin să treacă aceste subiecte.

Interzicerea cumului de pensii e un subiect pe care noi îl susținem. Se vorbește mult de pensiile speciale, însă lumea uită de cumulul salariului cu pensia, pe care noi nu o susținem.

Problema pensiilor speciale o să fie corectată. Toate pensiile se vor baza pe contributivitate.

Să văd întâi propunerile celor de la PSD. Vom susține orice propunere care îi susține pe români și cât se poate susține de la buget”, a spus Cîțu, într-o conferință de presă.

Sigurele pensii speciale eliminate au fost cele ale parlamentarilor, de către fosta coaliţie cu USR. Actuala coaliţie a reuşit să amâne cu un an intrarea în vigoare a pensiilor speciale ale aleşilor locali, primari, viceprimari, preşedinţi de consilii judeţene, vicepreşedinţi.

În PNRR este prevăzut că pensiile speciale trebuie trecute la contributivitate, cu excepţia judecătorilor.

                                                                                                                  Adina Silav