miercuri, 27 ianuarie 2021 - 13:24

Ce plante ne purifică încăperile

Managerul de la Marius Nasta avertizează asupra administrării de Ivermectină

Dr. Beatrice Mahler a spus la România TV că nu ar prescrie Ivermectină pacienţilor cu COVID-19, avertizând că „poate avea efecte adverse severe”. „Acest medicament...

Bulgaria impune prezentarea unui test negativ COVID la intrarea în țară

Persoanele care intră în Bulgaria pe calea aerului, pe uscat sau pe mare vor trebui să prezinte un test negativ de COVID-19 începând din...

Restricții de călătorie în Belgia, valabile până la 1 martie

Restricțiile de călătorie în Belgia au intrat în vigoare și sunt valabile până pe 1 martie. Sunt permise doar călătoriile esențiale și sunt interzise...

Jurnalul.ro: Răfuielile din interiorul Poliției ne ucid pe noi

Jurnalul.ro face, miercuri, o analiză a războiului din Poliția Română, în care șeful de la Omoruri Radu Gavriș este suspendat, cercetat și înlăturat din...

palmier areca

Data viitoare când mergeţi la cumpărături pentru produse de curăţat, luaţi în considerare să adăugaţi pe listă  plante mari de apartament cu frunze, pentru fiecare cameră din casă. Ele reduc cantitatea poluanţilor, precum bacterii şi ciuperci din aer în timp ce adaugă umiditatea necesară pentru a combate afecţiunile respiratorii şi alergice.

Cercetătorii au descoperit că plantele de apartament pot purifica şi revitaliza aerul în casele şi birourile noastre, protejându-ne de efectele negative ale toxinelor comune, cum ar amoniac, formaldehida  şi benzen.

Azbest, pesticide, fum de la detergenţi şi solvenţi, fibre de la covoare, draperii, lucrări de izolare, chiar şi de la geamuri, să nu mai vorbim de mucegai şi de fumul de tutun, toate sunt cel mai bine curăţate de Mama Natură. Frunzele plantelor sunt capabile să absoarbă substanţele poluante şi să le trimită la rădăcini, caz în care acestea devin hrană pentru microbi.

Pentru a obţine cât mai multe de la plantele de apartament, încercaţi să puneţi câte două – trei în fiecare cameră, astfel încât să existe spaţiu destul în jurul fiecăreia, iar circulaţia aerului să fie ideală. Evitaţi locurile în camere în care există modificări bruşte de temperatură sau unde este curent. Poluanţii sunt absorbiţi prin frunze, aşa că încercaţi să ţineţi frunzele curate de praf ştergându-le uşor cu o cârpă umedă.

Iată mai jos plantele recomandate de cercetători:

1.       Palmierul Areca (Chrysalidocarpuslutescens)

Poreclit “cel mai eficient umidificator de aer”, această plantă menţine aerul umed în perioadele uscate şi elimină toxinele continuu. În timpul iernii, poate înlocui literalmente cu totul folosirea umidificatoarelor electrice!

2.       Palmierul doamnei (Rhapisexcelsa)

Cot la cot cu palmierul Areca în top, palmierul doamnei este o adevarată instalaţie de purificare a aerului. O plantă extrem de versatilă care poate fi pastrată într-un climat atât uscat dar şi umed şi rezistă cu înverşunare la cele mai multe tipuri de insecte de plante.

3.       Palmierul de bambus (Chamaedoreaseifrizii)

Pe locul trei se găseşte palmierul de bambus. Această plantă prosperă când este menţinută umedă (dar nu udă) şi direct în lumina soarelui. Dacă aceste condiţii sunt păstrate stabile, palmierul de bambus va purifica aerul din interior de oriunde se întâmplă să fie.

4.       Planta de cauciuc (Ficus elastica)

Plantele de cauciuc excelează la eliminarea toxinelor chimice (în special formaldehida) din aerul din interior şi necesită mai puţină lumină decât multe alte plante,  depăşind performanţa tuturor celorlalte ficusuri.  Un cuvânt de precauţie: pentru că frunzele plantelor din cauciuc pot fi toxice, aveţi grijă la animalele de casă care pot ajunge în contact cu ele!

5.       Dracena (Dracaenaderemensis)

Luminoasă şi radiantă, Dracaena (poreclită “Janet Craig”) va începe purificarea aerului din casă sau de la birou, de îndată ce este adusă în cameră!

6.       Iedera englezească (Hederahelix)

Dacă aerul în casa voastră a devenit stătut şi uscat, iedera engleză ar putea fi exact de ce aveţi nevoie! Este un bun “remediu pentru alergii”, deoarece 60% din mucegaiul din aerul din camera dispare la doar 6 ore după ce a fost adusă iedera engleză. Cei cu astm, alergii, sau dorinţa de a respira mai curat, ar face bine să îşi procure o asemenea plantă!

7.       Curmalul pitic (Phoenix roebelinii)

Deşi nu la fel de mare ca şi rang pe scara de purificare ca şi cei trei vecini ai săi palmieri,  acesta nu trebuie  subestimat. Într-un mod foarte eficient şi elegant, reuşeşte să anime atât aspectul camerei dar şi să reducă concentraţia de toxine chimice care plutesc în aer.

8.       Ficusul Alii(Macleilandii Ficus)

Ficusul alii nu este la fel de puternic în a îndepărta toxinele precum, să zicem, planta de cauciuc, dar este un plus pentru orice casă sau birou în care lipseşte aerul curat. Cu toate că nu sunt greu de întreținut, există avertizarea de a purta mănuşi în timp ce manipulaţi astfel de plante dacă aveţi alergie la latex.

9.       Feriga Boston (Nephrolepis exalta)

Răcoroasă şi relaxantă, feriga Boston a fost numită “cea mai eficientă plantă de filtrare a aerului”, pentru capacitatea ei de a expulza mucegaiul şi toxinele din aerul interior. În plus, cu siguranţă va da camerei tale un aer de pădure!

10.   Liliacul păcii (Spathiphyllum)

Tot ceea ce este necesar pentru a menţine această frumoasă plantă ucigaşă de toxine din aer este multă apă şi o cantitate modestă de lumină a soarelui. Menţineţi aceste condiţii şi vă veţi trezi cu un purificator de aer natural care stă la muncă 24/7.

G.T.

Îngrijorări în Israel, țara cu cea mai mare rată de imunizare, după o explozie de cazuri Covid-19 la copii

În timp ce adulții cu vârsta peste 40 de ani se vaccinează într-un ritm aproape miraculos, Israelul înregistrează o creștere accentuată a numărului de...

Parlamentarii, amânați la vaccinare

Parlamentarii au aflat, marți după-amiază, că România nu mai are suficiente doze de ser pentru imunizarea lor. Amânarea luată în calcul de Comitetul de...

Care este pedeapsa pe care au cerut-o procurorii pentru Elena Udrea

Procurorul DNA a cerut, la ultimul termen al dosarului în care Elena Udrea este judecată pentru fapte de corupție în legătură cu campania electorală...

Iohannis i-a chemat la Vila Lac pe premierul Cîțu și pe liderii Coaliției de guvernare

Klaus Iohannis are o întâlnire cu membrii coaliției de guvernare la Vila Lac, marți la ora 17. Președintele vrea să discute cu șefii partidelor...

Angela Merkel: ”Trebuie să diminuăm traficul aerian, astfel încât să nu se mai poată ajunge nicăieri”

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) ”Ce ne facem cu germanii care călătoresc? Am întrebat de o sută de ori în cadrul consultărilor purtate cu premierii landurilor: de...