23.3 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 23:20
No menu items!

Ce plan are Carlos Tavares pentru a readuce PSA Peugeot Citroen pe profit

spot_img

tavares

Carlos Tavares, președinte și director general al producătorului francez PSA Peugeot Citroen a prezentat luni un plan de management pentru perioada 2014-2018, sub titlul ”Back in the Race”, care are ca scop accelerarea revenirii principalilor parametri economici.

Obiectivele sunt revenirea la un cash-flow pozitiv din 2016 și atingerea unui profit operațional de 2% până în 2018, potrivit unui comunicat al grupului.

Programul are la bază următoarele obiective operaționale:

  • Dezvoltarea brandului DS ca un brand premium, recunoscut ca atare;
  • Repoziționarea celor trei branduri (DS, Peugeot și Citroen), definirea gamelor astfel încât acestea să să fie complementare și poziționarea în funcție de preț;
  • Gamele de autoturisme vor fi plafonate gradual la 26 de modele până în 2020. Printr-o ofertă mai compactă, PSA Peugeot Citroen va fi capabilă să își îmbunătățească acoperirea pieței și să crească profiturile operaționale, țintind cele mai profitabile nișe de piață. De asemenea, Grupul va putea să își utilizeze mai eficient platformele internaționale și fondurile pentru cercetare și dezvoltare.
  • Creșterea vânzărilor în afara Europei;
  • Creșterea gradului de competitivitate, în special în Europa.

”Cu acest plan, sunt hotărât să accelerez revenirea Grupului, prin folosirea potențialului creative al tuturor echipelor noastre, astfel încât să putem reveni rapid pe drumul spre profit”, a spus Tavares.

Printre măsurile concrete pe care urmează să le ia, Tavares a anunțat continuarea extinderii pe piața Chinei, prin triplarea producției la fabrica din Dongfeng până în 2020 și crearea unui nou model de organizare, structurat pe șase regiuni: Eurasia, Europa, Orientul Mijlociu /Africa, America Latină, China și ASEAN, Asia-Pacific.

În 2013, PSA Peugeot Citroen a vândut 2,8 milioane de vehicule în lume, dintre care 42% în afara Europei. Compania a înregistrat vânzări de 54 miliarde de euro, pierderi de 177 milioane de euro și datorii totale de 4,14 miliarde de euro.

PSA Peugeot Citroen este al doilea constructor european după numărul de mașini vândute anual, în urma germanilor de la Volkswagen.

Tavares este președinte al Grupului din ianuarie 2014, după ce, în perioada 2005-2013, a fost numărul doi în Grupul Renault-Nissan, având o contribuție importantă la internaționalizarea mărcii Dacia.

Vlad Bârleanu