29.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 18:44
No menu items!

Ce partide parlamentare și-au anunțat votul „pentru” prelungirea stării de urgență

spot_img

Liderii USR, PMP și UDMR au declarat, după anunțul președintelui Klaus Iohannis privind decretul pentru prelungirea stării de urgență, că vor vota „pentru” decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență în România.

„Este evident că nu am trecut de faza cea mai grea a pandemiei și e nevoie în continuare de măsuri speciale. Noi, USR, am spus mereu că vom contribui cu toate puterile noastre la depășirea momentului dificil prin care trecem. În același timp cerem guvernului să fie transparent, să comunice mai coerent, și să ia doar măsuri care sunt discutate cu toți actorii politici, economici și sociali. Vom trece de această criză dar contează enorm felul în care o vom face”, a transmis USR.

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, anunţat că recomandă colegilor săi parlamentari ca Uniunea să voteze în Parlament decretul emis marți de preşedintele Klaus Iohannis privind prelungirea stării de urgenţă cu o lună.

„Înainte de Paştele Ortodox şi înainte de a vedea unde începe perioada de descreştere nu putem vorbi despre o relaxare, deci nu putem spune că, după o lună, am rezolvat şi am trecut de ceea ce era mai greu. Voi recomanda colegilor mei parlamentari din UDMR să votăm acest decret prezidenţial. Nu tot ce face Guvernul în această perioadă este în regulă, dar este nevoie de prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună”, a declarat Hunor.

În schimb, partidele politice care au majoritate în Parlament – PSD, Pro România, ALDE au anunțat că nu vor vota decretul președintelui Iohannis.