11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 21:59

Ce origini are cel mai deștept copil al planetei

spot_img

Anthony Popa Urria, în vârstă de cinci ani, este cel mai inteligent copil de pe planeta cu un IQ aproape perfect și deși locuiește în depărtata Canada este la origine român.

Pe glob IQ-ul unui om cu inteligență medie se ridică de obicei la 110 puncte. De regula tot ce-i peste 140 reprezintă un om genial.

La numai doi ani și nouă luni a fost catalogat la fel de deștept precum celebrul fizician Albert Einstein sau precum Stephen Hawking având un IQ de 154, adică aproape perfect.

Anthony Popa Urria trăiește în Canada, în Cagliary, încă de la naștere și a fost desemnat în unanimitate de Organizația MENSA, organizație care reunește cei mai inteligenți copii din lume, drept ocupantul primului loc. IQ-ul de 154 este cu mult peste media multor oameni maturi de pe planetă. În timp ce alți copii de vârsta lui se jucau cu creioanele colorate, Anthony știa să numere până la 1.000, să pronunțe tot alfabetul și să vorbeasacă în italiană, spaniola și engleza încă de la trei ani, vârsta la care i-a uimit pe mulți profesori și sociologi din Canada.

Probabil că într-un viitor apropiat Anthony Popa Urria va deveni unul din stâlpii oamenilor de geniu din Canada, ceea ce într-un fel ne-ar durea, pentru că părinții lui au plecat ca mulți alți tineri din țară și au lăsat un gol imens în societatea românească.