16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 15:41

Ce oferte au la dispoziție turiștii pentru minivacanța de 1 Decembrie

spot_img

1 Decembrie este ocazia perfectă pentru o minivacanță cu familia sau prietenii, fie pe meleaguri românești, fie în străinătate.

Pentru această perioadă, românii au ales în special stațiunile de munte sau de balneo, unde pe lângă relaxare și odihnă, se pregătesc petreceri tradiționale cu mâncare specific românească.

Proprietarii de pensiuni din zona Bran mizează pe bucătăria locală şi muzica tradiţională pentru un pachet de două nopţi. De exemplu, la o pensiune de trei stele, o cameră dublă cu mic dejun inclus costă 500 de lei pentru tot week-endul, iar la restaurantul pensiunii va avea loc un concert de nai și muzică populară live.

Cei care preferă luxul sunt aşteptaţi la Poiana Braşov, unde prețurile variază între 50-60 sau chiar 80 de euro camera pe noapte, la hotelurile de trei și patru stele.

Mirabela Bârsan, administrator hotel: „Avem o ofertă specială, trei nopţi plus una gratuit, de la 121 de euro pentru cele patru nopţi: cazare cu mic dejun, cu cina de 1 Decembrie bineînţeles, surprize pentru cei mici, program artistic românesc tradiţional.

Totodată, pentru a-i atrage pe turişti, managerii unităţilor de cazare au pregătit și oferte last minute, care includ pachete atractive cu petreceri şi preparate culinare tradiţionale.

Spre exemplu, la hotelul Roua din Predeal, unitate de cazare clasificată la trei stele, preţul unui sejur ajunge la 299 lei de persoană pentru trei nopţi de cazare + 1 noapte gratis, mic dejun, cină festivă cu meniu tradiţional, seară festivă cu DJ profesionist sau muzică live. Iar la Băile Felix, la Hotel Mureș, la două stele, cu 204,7 lei de persoană puteţi sta un sejur de trei nopţi, scrie b365.ro. Tariful include cazare cu mic dejun în regim bufet suedez şi cină românească de Sfântul Andrei.

Gradul de ocupare pentru 1 Decembrie, în Poiana Braşov şi Bran, depăşeşte 70%.

Pentru cei care doresc să își petreacă minivacanța de 1 Decembrie în străinătate, agențiile au oferte și destinații variate precum Thailanda, Florența, Londra, Praga, Malta, Cipru, Copenhaga, Roma, Dubai.

Pentru 4 nopți/5 zile la ski în Austria, turiștii vor plăti începând cu 410 euro/persoană/pachet cu skipass inclus, arată icar.travel.

De asemenea, Direct Booking oferă pachete și sejururi de cazare în hoteluri, pensiuni sau vile, atât în regiuni turistice din România, cât și în țări din Europa, Asia, Africa, America de Nord sau Caraibe. Pachetele sunt în așa fel concepute încât să satisfacă cerințele celor care optează pentru o vacanță cu familia, dar și a celor care merg împreună cu prietenii sau colegii.