29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 13:45

Ce măsuri iau Pașapoartele pentru vacanțele românilor

spot_img

Ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19 îi motivează pe tot mai mulți români să aleagă din nou vacanțe în străinătate. Pentru a evita aglomerația de la ghișeele serviciilor publice comuniare de pașapoarte, Direcția Generală de Pașapoarte a luat o serie întreagă de măsuri pentru a veni în sprijinul celor care doresc să obțină rapid documente de călătorie. Cel mai important este ca aceștia să știe că se pot programa on-line pentru obținerea pașapoartelor pe platforma www.epasapoarte.ro.

“Direcția Generală de Pașapoarte informează cetățenii că cererile pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice/temporare se depun personal, în ţară, la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul afişat atât pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro, secţiunea “Servicii Publice Comunitare de Pașapoarte”), cât şi pe site-urile instituţiilor prefectului, preponderent în baza programărilor on-line efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro”, precizează reprezentanții Direcției Generale de Pașapoarte într-un comunicat de presă. 

În situația în care întâmpinați dificultăți în realizarea unei programări online, există posibilitatea să accesați un tutorial realizat în acest sens de Direcția Generală de Pașapoarte, care se regăsește pe prima pagina a site-ului www.pasapoarte.mai.gov.ro.

“Pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, în perioada 15.06-13.08.2021, la nivelul seviciilor publice comunitare de pașapoarte, activitatea de lucru cu publicul se desfășoară în intervalul orar 08.00-20.00.

Totodată, pentru a spori capacitatea de primire a cererilor de eliberare a pașapoartelor, a fost redusă perioada de timp alocată unei programări online, de la 10 minute la 7 minute.

În scopul evitării supraaglomerării și așteptării suplimentare în spațiile destinate publicului, recomandăm persoanelor programate să respecte atât ora de programare, cât și măsurile de protecție igienico-sanitare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2 (în special distanțarea fizică și portul măștii de protecție).

De asemenea, vă comunicăm faptul că, în situația în care nu ați efectuat o programare prealabilă, serviciile publice comunitare de pașapoarte analizează posibilitatea primirii cererii de eliberare a documentului de călătorie, doar în cazul în care nu există intervale orare neacoperite de programări.”, mai precizează oficialii Direcției Generale de Pașapoarte. 

R.D.