16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 0:07

Ce mai face Bono?

spot_img

Ce mai face Bono?

Paul David Hewson este solist al trupei rock irlandeze U2, care a colaborat cu artiști celebri ai lumii şi a fost nominalizat la trei premii Nobel pentru pace, a primit multe alte premii, medalii și decorații, iar, în cadrul trupei, a fost nominalizat la patru Globuri de Aur, un Oscar și două Grammy, dintre care unul câștigat.

Bono s-a născut în Dublin şi a crescut în suburbia Northside de Finglas împreună cu fratele său, Norman Robert Hewson. A urmat școala primară din localitate şi a fost extrem de marcat de moartea mamei sale. Bono Vox este porecla primita de la prietenul lui, Gavin, în semn de recunoaştere pentru vocea bună pe care o aprecia la el şi a decis să folosească Bono ca nume de scenă.

În prezent, Bono lucrează, printre altele, în campania lui Matt Damon, “Toilet Strike”, o propunere de rezolvare a problemelor privind lipsa apei potabile și a toaletelor curate în zonele mai sărace ale lumii. Prezentată într-un stil umoristic, inițiativa a cooptat mai multe celebrități, alegând calea umorului, pentru a atrage atenția asupra unei probleme importante a zilelor noastre.

Lipsa apei potabile și a unor toalete în țările cu o economie precară este o realitate cunoscută pretutindeni şi, totuşi, nimeni nu ia atitudine. Campania sugerează să nu mai folosim toaletele, în semn de protest şi are șanse mari să ajungă la urechile celor cu putere de decizie.

Roxana Mera