27.2 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 10:14
No menu items!

Ce măsuri anunță KPMG în cazul procedurii speciale la Astra Asigurări

spot_img

kpmg

Compania de consultanță KPMG a anunțat luni că va întreprinde ”o serie de măsuri de natură prudențială în scopul redresării financiare” a societății Astra SA, în cel mai scurt timp posibil.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis săptămâna trecută deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra și numirea KPMG în calitate de administrator special.

Măsura redresării financiare prin administrator special nu are implicații asupra activității comerciale desfășurate de societate – contractele de asigurare în vigoare urmând a se derula în condiții normale – ci este menită să contribuie la re-echilibrarea parametrilor financiari ai societății de asigurare Astra, astfel încât toate drepturile asiguraților să fie protejate corespunzător. KPMG a pus la dispoziție o echipă specializată de profesioniști în asigurări, finanțe, fiscalitate, avocatură, actuariat și specialiști în tehnologia informatiei pentru a duce la îndeplinire mandatul primit în condițiile legii.

KPMG România

Compania de consultanță se va concentra pe diagnosticul și logistica necesare pentru continuitatea si securizarea activității. În prezent, KPMG analizează situația Astra SA și ia măsurile urgente pentru stabilirea priorităților de acțiune, cu informarea și consultarea ASF.

”Continuarea plăților către asigurati și partenerii de afaceri a fost preocuparea principală a Administratorului Special, astfel încât primele operațiuni au fost deja făcute în decursul zilei de joi, 20 februarie”, se mai arată în comunicatul companiei.

ASF a comunicat că toate polițele de asigurare emise de către Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA rămân valabile de la momentul emiterii până la expirare, iar societatea va fi obligată să onoreze din propriile disponibilități financiare existente sau rezultate din administrarea specială toate solicitările care decurg din polițele de asigurare.

KPMG România SRL este parte a rețelei globale KPMG, care are 155.000 de angajați în 155 de țări și care furnizează servicii de audit, consultanță fiscală și în domeniul afacerilor.

Vlad Bârleanu