11 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 0:51

Ce le răspunde ministrul Cîmpeanu elevilor care vor suspendarea cursurilor, în online, în toate localitățile cu rata de peste 6 la mie

spot_img

Activitatea didactică poate fi suspendată pentru toate clasele în online, dacă la nivelul Consiliului unității respective se ia această decizie împreună cu DSP. Precizarea vine de la ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, care le răspunde, astfel, reprezentanților Consiului Elevilor, care cer ca școlile să intre în online imediat dupa depășirea ratei de 6 la mie în localitatea sau zona respectivă.

Cîmpeanu a mai precizat că ordinul comun cu ministerul Sănătății permite ca, indiferent de numărul cazurilor de COVID-19, în situaţia în care, din motive obiective, normele de protecţie sanitară nu pot fi respectate, activitatea didactică să se desfăşoare online. 

“Toate deciziile luate sunt în interesul elevilor şi pentru asigurarea dreptului la educaţie şi în acelaşi timp a dreptului la sănătate. Înţelegem îngrijorările manifestate în spaţiul public de Consiliul National al Elevilor şi îi asiguram de faptul că toate deciziile autorităţilor se iau în interesul şcolii şi al elevului, în echilibru între dreptul la sănătate şi dreptul la educaţie, motiv pentru care Ordinul comun este asumat de către ministrul Sănătăţii (pentru dreptul la sănătate) şi mnistrul educaţiei (pentru dreptul la educaţie), în baza Hotărârii CNSU”, a mai declarat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Emanuel Stan