1.5 C
București
luni, 6 februarie 2023 - 13:53
No menu items!

Ce le pregăteşte ministrul Justiţiei şefilor din Parchetul General

spot_img

Ministrul Justiției, Raluca Prună,a declarat că Ministerul Public are nevoie de o reformă serioasă, iar ea îşi va asuma propunerile pentru celelalte funcţii de conducere, alături de noul procuror general.

Ministrul Justiţiei a participat la învestirea în funcţie a noului procuroru general al României, Augustin Lazăr.

Raluca Prună a declarat că noul procuror general nu va avea un mandat uşor, deoarece Parchetul General are nevoie de o reformă serioasă. Ea susţine că deşi propunerile pentru procurorii şefi din Parchetul General aparţin ministrului, se va consulta cu procurorul general, cu şefii DNA şi DIICOT şi cu societatea civilă. În luna mai expiră mandatele celor doi adjuncţi ai procurorului general al României, Bogdan Licu şi Codruţ Olaru. În plus, ministrului Justiţiei îi revine sarcina de a propune şefii de secţii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„În dialogul pe care l-am avut cu domnul procuror Augustin Lazăr, domnia sa a arătat că are viziunea managerială, determinarea și autoritatea necesară unei asemenea funcții, dar, dincolo de acest dialog, cred că toată cariera domnului procuror general Lazăr îl recomandă pentru un asemenea post, într-o perioadă care nu este ușoară pentru Ministerul Public. Cred că Ministerul Public se află la un moment în care are nevoie de o reformă serioasă și cred că domnul procuror general Lazăr va avea un mandat deloc ușor din acest punct de vedere”, a afirmat ministrul Justiției, cu ocazia instalării în funcție a noului procuror general.

S. Marinescu