8.2 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 14:39
No menu items!

Ce le pregătește Ministerul Educației elevilor. Cum se vor recupera orele din vacanța forțată

spot_img

Orele pierdute de elevii obligați de Ministerul Educației să intre în vacanță, în această perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus, ar urma să fie recuperate prin reducerea cu o săptămână a vacanței de iarnă și prin renunțarea la programul “Școala altfel” care ar fi trebuit să se deruleze în toate unitățile de învățământ în semestrul al II-lea al acestui an școlar. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion, într-o conferință de presă. 

“Există posibilitatea recuperării – o săptămână în vacanţa de iarnă, în intervalul 3 – 10 ianuarie, şi o săptămână în perioada “Şcoala altfel”, care oricum nu ar fi putut fi desfăşurată aşa cum a fost ea gândită. Numărul de săptămâni de cursuri rămâne neschimbat. Nu modificăm datele examenelor naţionale şi obiectivul principal a fost ca două săptămâni – care ar fi fost foarte probabil să se desfăşoare în online pentru majoritatea copiilor sau pentru toţi copiii din ţară – să fie înlocuite cu două săptămâni în care sper să putem veni fizic la şcoală – atât în ianuarie, cât şi în aprilie – în cazul în care rata de infectare scade foarte mult”, a spus secretarul de stat. 

Potrivit acestuia, vinerea viitoare, pe 5 noiembrie, va fi emis ordinul cu privire la modificarea structurii anului şcolar şi, în funcţie de situaţia de la acel moment, se va opta fie pentru învăţământ fizic, fie pentru învăţământ online.

Raluca Dan