11 C
București
miercuri, 3 martie 2021 - 13:23

Ce le-a spus magistraților Mihai Gâdea, directorul Antena 3

Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a fost audiat în dosarul RCS/RDS, și a declarat că nu știa nimic despre ancheta jurnalistică din spatele promo-ului difuzat la Antena 3 privind posibile fapte de corupție între RCS și Liga Profesionistă de Fotbal.

Mihai Gâdea, directorul Antena 3, le-a declarat magistraților că nu a văzut pe post promo-ul dezvăluirilor despre care reprezentanții RDS susțin că ar fi un mijloc de șantaj. La termenul de miercuri, Gâdea a explicat că responsabilitatea fiecărui spot ține de cel care l-a produs, și care plătește pentru difuzarea lui pe post.

Nu am văzut spotul pentru că nu dau nici eu, nici nimeni importanță spoturilor, pentru că sunt foarte multe. Niciun jurnalist nu a fost implicat în investigația jurnalistică ce stătea la baza acestui spot.

Nu vi s-a solicitat de către Camelia Voiculescu, Dan Voiculescu, Sorin Alexandrescu să difuzați materiale critice la adresa RDS?

Nu-mi amintesc să fi avut loc o astfel de discuție. Dacă au existat materiale critice la adresa RDS-RCS s-au făcut pentru interesul public. În plus, informațiile au fost strânse din alte surse media: agenții, ziare.

Mihai Gâdea

Directorul Antena 3 a povestit și despre momentele ulterioare reținerii lui Sorin Alexandrescu de către procurori.

După reținerea lui Sorin Alexandrescu, am vorbit la telefon cu Camelia Voiculescu privind acest eveniment. Din partea ei a fost vorba de un sentiment de șoc, de stupoare. Nu știam cum trebuie, ca post de televiziune, să ne raportăm la evenimentul menționat și cum să facem ca acest eveniment să nu se interpreteze, în sensul că s-ar dori influențarea justiției.

Mihai Gâdea

Dan Voiculescu a cerut, prin Administrația Națională a Penitenciarelor, să nu se prezinte la acest termen de judecată pentru că nu dorește să dea o declarație.

Membrul în Consiliul de Administrație al RCS-RDS, Mihai Dinei, a declarat miercuri că în anul 2013, colegul său, Ioan Bendei, i-a povestit că a fost sunat de Sorin Alexandrescu care i-a spus că are documente din care rezultă că RCS-RDS “ar fi dat șpagă de 3,5 milioane de euro lui Mitică Dragomir” și că va face publice aceste informații, ceea ce ar putea duce la arestarea lui Bendei.

La momentul în care Bendei mi-a povestit despre prima întâlnire cu Sorin Alexandrescu, l-am sfătuit să se adreseze Poliției, fiind vorba de șantaj. El s-a dus și a depus o plângere.

Mihai Dinei

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzați în legătură cu folosirea instituțiilor media (televiziuni, publicații online și scrise) pentru șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite însemnate.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie — 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat și gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție.

M.N.