26.8 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 15:08
No menu items!

Ce le-a spus anchetatorilor băiatul de 15 ani care a dat foc blocului din Constanța

spot_img

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, adolescentul de 15 ani, reţinut joi seara pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, le-a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără a şti ce substanţă se afla în acestea. Ulterior, focul a ajuns la maşinile parcate, s-a extins la toate autoturismele din zonă şi la bloc.

Adolescentul a fost prezentat, vineri, unei comisii, fiind supus unei expertize medico-legale psihiatrice, care a decis că avea discernământ în momentul comiterii faptei.

Pompieri din trei județe au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc din Constanța.

Opt persoane au fost rănite, printre care și doi copii, 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Peste 30 de maşini au fost avariate.

Poliţiştii au identificat doi băieţi, unul de 13 ani şi altul de 15 ani, suspectaţi că ar avea legătură cu incendierea, iar cel de 15 ani a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă și prezentat Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă. Ulterior, magistrații au decis să emită mandat de arestare pe numele adolescentului.

E. Stan