3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:44
No menu items!

Ce le-a scris Gigi Becali foștilor colegi din Parlament

spot_img

Gigi Becali 5_SZ

Gigi Becali a depus, prin avocați, o petiţie la Comisia de abuzuri din Parlament, prin care reclamă că este “tratat inuman”. Mai exact, latifundiarul cere verificarea condițiilor din penitenciar, pentru că îi sunt încălcate, repetat, drepturile privind vizita familiei și nu îi este permisă efectuarea unei intervenții chirurgicale în afara țării.

Nu îmi este permisă efectuarea unei intervenţii chirurgicale şi a tratamentului aferent într-o unitate spitalicească fără pază, din altă ţară, dotată cu aparatura medicală necesară, pentru soluţionarea bolii grave de care sufăr, în cadrul Penitenciarului Poarta Albă.

Este anexat raportul de expertiză medico-legală prin care s-a constatat faptul că suferă de hernie de disc circumferenţială C5-C6, care reprezintă o boală gravă şi necesită intervenţie neurochirurgicală. Concuziile raportului fac menţiunea că “boala face imposibilă executarea pedepsei, dacă nu se efectuează o intervenţie neurochirurgicală”, dar şi faptul că “această intervenţie neurochirurgicală nu poate fi efectuată în Reţeaua Sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”.

Becali mentionează faptulcă din cauza refuzului autorităţilor de a efectua intervenţia neurochirurgicală, el suferă de dureri atroce, permanente, parestezii la nivelulmembrelor superioare, care îi afectează în mod dramatic capacitatea de mişcare, de hrănire şi de odihnă.

Nu îmi este permisă menţinerea contactului cu familia, prin acordarea de premise de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Pe parcursul detenţiei, ulterior admiterii cererii sale privind efectuarea detenţiei în regim deschis, a formulat trei cereri către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, respectiv către conducerea Penitenciarului Poarta Albă, prin care a solicitată aprobarea unei permisii, în vederea menţinerii relaţiilor de familie.

De la data în care a fost închis, în 20 mai 2013, Becali spune că nu a mai putut ţine contactul cu familia decât telefonic. Acest fapt este legat şi de tradiţia machedonească, care nu permite prezența femeilor (mame, soţii, fiice, nepoate, etc.) la vorbitoarele penitenciarelor.

 

În concluzie, Becali scrie că apreciază raţiunile pentru care îi sunt încălcate, acum, drepturile fundamentale, însă, în maniera zugrăvită anterior, nu au o cauză obiectivă, derivate din dispozitiile legale în litera şi spiritul lor, ci sunt abuzuri grosolane.

Petiţia este semnată în data de 07.03.2014 de avocatul Maria Vasii, în numele lui George Becali şi a fost adresată lui Mircea Man, preşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii.

G.T.