sâmbătă, 24 octombrie 2020 - 22:55

Ce incidente s-au petrecut în România, de Paște?

Marocani, moldoveni și ucraineni, traficați pentru muncă de interlopii români din Spania

Poliția spaniolă a destructurat o rețea de români care exploata imigranți clandestini în ferme din Spania, unde aceștia duceau o adevărată viață de sclavi....

Ciocniri violente la Napoli, între poliție și italienii care protestează împotriva restricțiilor

Sute de persoane au protestat în oraşul italian Napoli în noaptea de vineri spre sâmbătă până la primele ore ale dimineţii împotriva unei interdicţii...

Cel mai performant spital Covid din România: 98% dintre pacienți, vindecați

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca este cel mai performant spital COVID din România. Peste 98% dintre cei pacienții internați cu SARS-CoV-2 au...

Monica Anisie: Tezele ar putea dispărea în anul școlar 2020-2021

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, vineri, în cadrul emisiunii “Viitor cu Clasă” de pe stirileprotv.ro, că tezele ar putea fi eliminate în anul...

Aproximativ 26.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, polițiști locali și efective ale Ministerului Apărării Naționale au fost la datorie în Noaptea de Înviere pentru protejarea cetățenilor. Toate efectivele mobilizate au acționat integrat potrivit planului de măsuri realizat de conducerea MAI, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog.

„Peste 23.000 de polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră, precum și lucrători de la alte structuri ale MAI, au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică pe întreg teritoriul României, o atenție deosebită fiind acordată prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus”, a afirmat reprezentantul MAI, al cărei discurs a fost preluat de știripesurse.ro.

„În sprijinul și sub coordonarea MAI, au acționat peste 1.900 de polițiști locali și aproximativ 700 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Pentru îndeplinirea misiunilor în ultimele 24 de ore, au fost puse la dispoziție peste 9.300 de mijloace de mobilitate, din care aproape 8.000 aparțin structurilor Ministerului Afacerilor Interne, cca 1.200 aparțin Poliției Locale, iar aproximativ 300 de mijloace Ministerului Apărării Naționale.

Au fost organizate puncte fixe de verificare în toată țara și patrule mobile de polițiști, precum și jandarmi pentru evitarea oricăror incidente.

În Noaptea de Înviere, echipajele de ordine publică au intervenit la 1.846 de evenimente sesizate prin 112, fiind aplicate 3.384 de amenzi contravenționale, dintre care 391 pentru încălcarea măsurilor privind starea de urgență.

Totodată, au fost întocmite 234 de dosare penale, dintre care 3 pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Vreau să menționez câteva situații deosebite:

În Hunedoara, cartierul Micro 7, în timp ce era verificau modul de respectare a prevederilor ordonanțelor militare, echipajele de poliție au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă.

Imediat după acest moment, polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude și cunoscuți ai bărbatului legitimat de poliție.

După identificarea participanților la agresiune, nouă persoane au fost ridicate de polițiști și conduse la sediul poliției pentru audieri.

În cauză, a fost deschis dosar penal pentru ultraj, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

După intervenția poliției și jandarmeriei, toate persoanele s-au retras în locuințe și situația a revenit la normal.

Echipajele de ordine publică au rămas în continuare în zonă pentru a preveni orice alte incidente. Pe parcursul nopții nu au mai fost înregistrate alte situații similare.

De asemenea, polițiștii din Galați s-au autosesizat cu privire la faptul că în comuna Munteni, mai multe persoane încalcă dispozițiile legale impuse de starea de urgență.

Echipajele de ordine publică s-au deplasat imediat în locul respectiv și au constatat că în mijlocul unei străzi, în jurul unor cauciucuri ce ardeau cu flacără deschisă, se aflau mai multe persoane care se manifestau zgomotos și care, la vederea echipajelor de poliție, au fugit în curțile locuințelor.

Au fost identificate 20 dintre persoanele care au participat la această adunare, fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020, fiecare cu amendă în valoare de 20 000 de lei. Așa cum am precizat anterior, s-au întocmit 3 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Focul a fost stins de un echipaj de pompieri solicitat la fața locului, nefiind înregistrate pagube materiale. Polițiștii continuă verificările pentru identificarea și sancționarea tuturor celor care au participat la această adunare.

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii din județul Dâmbovița s-au sesizat din oficiu, ca urmare a semnalării unui eveniment pe o rețea de socializare.

Forțele de ordine au intervenit cu rapiditate și au constatat faptul că pe raza comunei Ciocănești, localitatea Vizurești, mai multe persoane consumă alcool și ascultă muzică pe stradă.

7 persoane au fost sancționate cu suma totală de 13.000 de lei, însemnând o amendă în valoare de 1.000 lei și 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei.

Polițiștii din Suceava au fost sesizați cu privire la faptul că un minor de 5 ani a plecat de la domiciliul său, aspect constatat de părinți în cursul dimineții.

În urma activităților de căutare efectuate de efective din cadrul MAI, minorul a fost găsit în scara unui bloc de locuințe, la aproximativ 2 kilometri de domiciliu.

Minorul a fost încredințat familiei. Pe timpul dispariției, acesta nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Doamnelor și Domnilor,

Efectivele MAI rămân în continuare în teren, având ca obiectiv principal prevenirea oricăror fapte antisociale sau a altor situații de risc care ar putea pune în pericol sănătatea și viața oamenilor.

În ceea ce privește misiunile personalului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a constatat o scădere cu 8% a acestora comparativ cu anul trecut. Cele mai multe intervenții au vizat acordarea primului ajutor, urmate de misiunile pentru protecția comunităților și stingerea a 59 de incendii, cele mai multe fiind incendii de vegetație uscată.

Referitor la traficul la frontieră în ultimele 24 de ore s-a păstrat același trend descendent de tranzitare a frontierei de stat în scădere cu aproximativ 90% față de anul trecut.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne, rămân mobilizate la nivelul întregii țări pentru a se asigura că măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus sunt respectate astfel încât să putem revenim cât mai curând la o viața normală.

Având în vedere că s-a constatat o creștere a numărului de știri false cu privire la pandemia cu noul coronavirus și la măsurile preventive luate de autorități, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale.

Vă dorim tuturor Sărbători cu pace și cu multă sănătate!”, a declarat Monica Dajbog.

Copiii infectați cu Sars-CoV-2 în 40 de zile de școală, mai numeroși decât în șase luni de pandemie

Pe 23 octombrie 2020, vineri, a fost înregistrat un număr de 344 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 la grupa de vârstă 0-19 ani,...

Comisar-șef: Hoții care aruncau bancomatele în aer și-au făcut „studiile” în străinătate

Cei patru autori de furturi din bancomate, prinşi în flagrant şi cercetaţi, în arest preventiv, pentru fapte ce ar fi fost comise în ultima...

Bănicioiu, la un pas de a fi dat de deputați pe mâna procurorilor: „Minciuni. Unii fac denunțuri ca să scape”

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a decis că fostul ministru Nicolae Bănicioiu poate fi urmărit penal, la cererea DNA. Deputații juriști au luat această decizie...

Primarul în exercițiu al Brașovului, sub control judiciar pentru șantaj. Victimă indirectă, contracandidatul USR care a câștigat alegerile

Procurorii anticorupție de la Serviciul teritorial Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune pe o...

Timișoara: Validarea ca primar a germanului Dominic Fritz, blocată de contestații în instanță

Validarea primarului ales al Timişoarei, Dominic Fritz, susţinut de Alianţa USR PLUS, a fost atacată la Tribunalul Timiş de către trei persoane, astfel că...