3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 8:18

Ce imunitate anti-COVID au dezvoltat românii în comparație cu populațiile altor state

spot_img

Ultimele date analizate de direcțiile de sănătate publică și Institutul de Sănătate Publică, după interpretarea analizelor a aproape 8.000 de români, arată că aproape 4% din populația țării a dezvoltat anticorpi la COVID-19.

Într-un interviu acordat Europa FM, ministrul sănătății Nelu Tătatru spune că, față de primele date furnizate în vară, numărul persoanelor care au dezvoltat anticorpi a crescut cu aproape 2%.

În prima etapă, au fost analizate serurile provenite de la 4.000 de persoane, iar în cea de-a doua etapă a studiului național, au fost recoltate probe de la aproape 13 mii de persoane.

„Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat imunizarea de 5-6%. Noi avem o imunizare mică”, spune ministrul.

Nelu Tătatu mai spune că Ministerul Sănătății are nevoie de aproximativ 178 de milioane de euro numai pentru testări în următoarele 5 luni.

Ministrul sănătății ar vrea ca instituția să obțină acești bani de la Comisia Europeană, în contextul în care România are acces la fonduri comunitare pentru refacerea economiei afectate grav de criza sanitară, scrie G4Media.