17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 5:48
No menu items!

Ce-i lipsește chelului? Tichie de mărgăritar! Guvernul îi face celui mai sărac județ, Vaslui, bazin olimpic de 97 milioane lei

spot_img

Ministerul Dezvoltării va cheltui peste 97 de milioane de lei pentru a construi un bazin olimpic în cel mai sărac județ din țara noastră, Vaslui. Județ care a intrat și în topurile Uniunii Europene, ca fiind cel mai sărac teritoriu. 

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltării, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui bazin de înot olimpic în municipiul Vaslui.

Conform planurilor, clădirea va găzdui trei bazine de înot – unul pentru concursuri internaţionale, altul pentru antrenamente și un bazin pentru copii, precum şi alte spaţii anexe necesare.

Bazinul olimpic, în valoare totală de 97.129.000 lei, va fi finanţat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, durata de execuţie a lucrărilor fiind estimată la 18 luni.

Conform datelor oficiale, aproximativ unul din opt vasluieni este beneficiar de ajutor social, șomer sau fără un contract de muncă. În ultimii ani, o treime din populație a plecvat în străinătate, la muncă, iarv 1 din 10 copii abandonează școala. Vaslui are cel mai mic venit din PIB  pe cap de locuitor.

M. Nedelcu