28.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 19:15
No menu items!

Ce i-ar spune ministrul de Externe Bogdan Aurescu lui Vladimir Putin, dacă s-ar afla față în față

spot_img

Bogdan Aurescu a declarat, la Prima TV, că, dacă s-ar afla faţă în faţă cu Vladimir Putin, i-ar spune că UE şi NATO nu reprezintă ameninţări la adresa Federaţiei Ruse, dar şi că este interesat de progresele Comisiei comune care se ocupă de tezaurul României depus la Moscova în Primul Război Mondial.

Conform news.ro, Aurescu susține că România așteaptă de la Federația Rusă o relație predictibilă și pragmatică, „în conformitate cu interesele atât ale unei părţi, cât şi ale celeilalte părţi”.

”Nu în ultimul rând, cred că un element interesant şi important pe care aş putea să îl comunic părţii ruse ar fi că suntem interesaţi, în continuare, de progrese în ceea ce priveşte Comisia comună care se ocupă de tezaurul României care a fost depus la Moscova, în anii Primului Război Mondial”, a mai afirmat Aurescu.  

”Nu am abandonat acest subiect”, a adăugat ministrul de Externe, precizând că ar fi trebuit să mai fie o reuniune a Comisiei, amânată din cauza pandemiei. 

Ministrul de Externe mai consideră că nu există motive de îngrijorare în privinţa unui război la graniţa României, precizând că nu va exista un conflict între NATO şi Ucraina.

M. Nedelcu