18.2 C
București
duminică, 2 octombrie 2022 - 2:33
No menu items!

Ce i-a spus Victor Ponta ministrului Educației referitor la noua lege a învățământului

spot_img

Premierul i-a spus ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, să nu se grăbească cu modificarea legii învățământului până nu se stabilește un plan clar

elev_telefon

Premierul Victor Ponta i-a cerut, în ședința de guvern, ministrului Educației, să nu dea un mesaj de instabilitate, pentru că toată lumea trebuie să fie implicată în modificările unei legi a învățământului.

Domnule ministru Câmpeanu, să nu cădeţi în capcana în care au căzut toţi miniştrii, o să facem o lege când va fi toată lumea de acord – sindicate, elevi, părinţi. A început iar agitaţia, eu nu sunt de acord să schimbăm legea Educaţiei, până când nu o gândim şi o facem.

Victor Ponta, prim-ministru

Premierul a adăugat că trebuie găsite soluții pentru suplimentarea locurilor la facultățile din domeniul IT, pentru că în alte ramuri, „producem meserii pe care nu le mai caută nimeni”.

Noua propunere de lege a Educației a fost inițiată în vara anului trecut, de câțiva parlamentari din comisia de învățământ a Senatului. Conform proiectului, schimbările ar fi examen de admitere la liceele cu număr de candidaţi mai mare decât locurile oferite, trei probe în plus la evaluarea de la clasa a VIII-a şi învăţământ profesional redus de la 3 la 2 ani. În ceea ce priveşte bacalaureatul, proiectul de lege prevede ca probele de competenţe să fie susţinute în timpul anului şcolar.

M.N.