3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 19:58
No menu items!

Ce i-a spus Schulz lui Băsescu

spot_img

După ce a ţinut un discurs în Parlament, oficialul european, Martin Schultz, a făcut o vitită şi la Cotroceni pentru a  discuta şi cu preşedintele Traian Basescu.

“Am convenit asupra necesităţii asupra unui cadru financiar multi anual, pact pentru creştere. În ce priveste Schengen am luptat în consiliu ca România să aibă acces. Romania îndeplineşte criteriile pentru Schengen, are dreptul să intre. Recunosc că cifrele PE sunt puţin ambiţioase (referitoare la politica de coeziune – n.r.), dar cred că cifrele şi viizunea înaintate de unele state în special Marea Britanie sunt prea ne-ambiţioase”, a spus Schulz. El a adăugat că PE este pregătit să găsească un compromis just, dar repet, şi împărtăşim aceeaşi opinie, politică de coeziune este modlitatea prin care investiţiile publice şi private creeaăa creştere şi locuri de muncă.

“Vizita domnului Schulz în Romania este pentru noi o oportunitate. Salut şi faptul că dl Schulz şi-a făcut timp să facă şi o deplasare în teritoriu şi nu s-a limitat la câteva întâlniri în Bucureşti. Cu cât liderii europeni ne vor vizita mai mult ţara şi ne vor cunoaste mai bine, cu atât vom avea şansa ăa fim apreciaţi la adevărata valoare. În ceea ce priveşte România în Europa şi viitorul, între mine şi dl preşeditne Schulz nu există abordări consistent diferite şi asta se manifestă pe toată gama de probleme discutate deja: cadrul financiar multianual, problematica Schengen, problematica MCV s.a.m.d”, a spus la rândul său preşedintele Băsescu.