-0.2 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023 - 7:10
No menu items!

Ce i-a rugat Ponta pe miniştri UPDATE

spot_img

Victor Ponta le-a cerut membrilor Executivului să transmită, până săptămâna viitoare, poziţiile ministerelor cu privire la bugetul UE pentru 2014-2020.


„Vă rog, până săptămâna viitoare, când vom avea o întâlnire specială pe această temă, să definitivaţi şi să transmiteţi către ministrul Afacerilor Europene poziţiile sectoriale în ceea ce priveşte bugetul 2014-2020. Pe 13 noiembrie, la Bruxelles, voi avea o nouă întâlnire cu primi-miniştrii din grupul coeziunii, după care, la sfârşitul lunii noiembrie, va fi un summit special pe această temă. Toate poziţiile pe care le-am negociat până acum trebuie să aibă, din partea dumneavoastră, pentru săptămâna viitoare forma finală. Cât cerem pe fiecare domeniu în parte şi ce anume ne dorim”, a atenţionat Ponta la începutul  şedinţei de guvern. El le-a spus miniştrilor că trebuie să facă ordine de priorităţi, pentru ca poziţia României să fie una foarte clară. „Sigur va fi foarte greu să obţinem lucruri extraordinare, dar dacă rămânem în echipa din grupul coeziunii avem şanse mult mai mari”, a subliniat Ponta. (A.M)

UPDATE: Ponta: Vineri, şedinţă extraordinară pentru aprobarea rectificării bugetare

Premierul Ponta i-a invitat pe miniştri şi vineri, la o şedinţă extraordinară. „Vineri, vom avea o şedinţă extraordinară de Guvern pentru aprobarea rectificării. Lucrurile principale le-am discutat, dar, vă rog, fiecare dintre miniştri să mai aveţi o discuţie la Ministerul de Finanţe. Trebuie să înţelegeţi că ne ţinem de cuvânt şi asigurăm funcţionarea instituţiilor statului, asigurăm banii pe care i-am promis pentru cei din agricultură afectaţi de secetă, asigurăm funcţionarea spitalelor şi vreau să-i mulţumesc ministrului de Finanţe şi apoi domnului Arafat pentru că înţeleg că în formula actuală, împreună cu Casa Naţională (n.r.- a Asigurărilor de Sănătate), să asigurăm funcţionarea spitalelor şi a asistenţei medicale”, a anunţat Ponta. Premierul a menţionat că la rectificarea bugetară vor fi asiguraţi, de asemenea, banii pentru încălzirea marilor oraşe şi banii pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi