Ce i-a pregătit Crin Antonescu lui Victor Ponta

Declarația lui Crin Antonescu, făcută, miercuri, la sediul USL, a doua zi după așa-zisa surpriză furnizată de colegul său de alianță, Victor Ponta, mă face să cred că ieșirea publică a liderului PNL este parte a unui scenariu de compromitere a PSD și a președintelui său.

Inițial am crezut că Antonescu încearcă să salveze aparența unui partener politic care acceptă deciziile celuilalt. Spun asta pentru că PNL și liderul său puteau să prevadă foarte ușor ce a vea să se întâmple. Despre plecarea Monei Pivniceru la Curtea Constituțională se știa cu mult înainte de votul din Parlament, astfel că liberalii aveau timp berechet să ia o decizie, să identifice un succesor și, a doua zi după demisia Monei Pivniceru, să facă propunerea și să grăbească procedurile de numire pentru a nu oferi șansa ca Victor Ponta să fac el nominalizările din poziția de ministru interimar al justiției.

Gândindu-mă mai bine, am realizat că nu este nici o aparență. Crin Antonescu și liberalii au premeditat și au mimat această presupusă indolență, această atitudine de ignoranți. De fapt, eu cred că aceasta a fost de fapt și scenariul (confirmat prin decalrația lui Crin Antonescu de miercuri) – lasă-l pe Victor Ponta să-și asume această procedură și aceste numiri, ca să deconteze el în ochii electoratului, nu noi. De altfel, Antonescu a spus că „se desparte” în această chestiune de Victor Ponta.

Eu sper ca Victor Ponta să fi anticipat acest scenariu al PNL și să aibă o contragreutate pentru a echilibra talerele (că tot vorbim de justiție).

Andi Topală

NICIUN COMENTARIU