-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 5:06
No menu items!

Ce i-a cerut UNPR lui Dacian Cioloș

spot_img

UNPR, formațiunea lui Gabriel Oprea, va avea sprijinul guvernului Cioloș pentru mai multe proiecte, printre care impozitarea marilor averi și primul loc de muncă.

Conform jurnaliștilor de la stiripesurse.ro, la întâlnirea dintre premierul desemnat Dacian Cioloș și conducerea UNPR, Cioloș le-a promis uneperiștilor sprijin pentru cel puțin două dintre marile proiecte ale formațiunii politice. În privința celei de-a 13-a pensii, un alt proiect al UNPR, Cioloș a promis că se va pronunța după o discuție cu noul ministru de Finanțe, cu cifrele pe masă.

Impozitarea marilor averi este proiect de lege propus de UNPR, care prevede ca averile peste 450.000 de euro să fie taxate cu 1%, și pentru cei care dețin bunuri de lux, să fie valabilă o taxă de 50.000 de euro.

În ceea ce privește proiectul primului loc de muncă, angajatorii care încadrează cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, tineri între 16 și 29 de ani, vor primi lunar pentru fiecare angajat, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.