2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 4:28
No menu items!

Ce greșim atunci când alegem cadourile de Crăciun?

spot_img

cadouri craciun 2

Cumpărăturile de Crăciun ar putea deveni o activitate mult mai simplă. Conform unui studiu, oamenii pierd prea mult timp căutând cadouri diferite pentru prietenii lor, însă dacă le-ar dărui tuturor aceleași cadouri, căutarea ar dura mai puțin, iar aceștia ar fi mult mai fericiți, scrie dailymail.co.uk.

Oamenii de stiință de la Universitatea din Cincinnati spun că atunci când oamenii caută cadouri pentru prieteni tind să se axeze prea mult pe ideea de a cumpăra lucruri diferite pentru fiecare, însă sfârșesc prin a nu cumpăra cadourile care le plac prietenilor.

Cercetătorii americani au realizat șase experimente în care cumpărătorilor li s-a cerut să aleagă cadouri pentru o persoană sau pentru mai multe cu interese asemănătoare. Când au facut cumpărături pentru o singură persoană, participanții la studiu au ales cel mai încântător cadou. Dar, atunci când au făcut cumpărături pentru mai mulți, aceștia au renunțat la cadourile frumoase în favoarea unor cadouri diferite pentru fiecare prieten în parte.

Astfel, de Crăciun omenii pierd foarte mult timp căutând cadouri diferite pentru prieteni și, potrivit unor studii anterioare, aceștia au tendința de a supraestima prețul obiectelor cumpărate.

C.A.