Ce funcție va avea Laura Codruța Kovesi (surse). UPDATE

Augustin Lazăr Kovesi

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, ar putea prelua funcția de consilier al procurorului general al României, Augustin Lazăr, după cum susțin surse judiciare convergente.

Laura Codruța Kovesi ar putea reveni la Parchetul General, pe post de consilier al lui Augustin Lazăr, în locul unuia dintre cei trei existenți – Adriana Șandru, Ovidiu Predescu și Ionel Senteș. Acesta din urmă și-ar depune cererea de pensionare, potrivit acelorași surse judiciare. 

Ionel Senteș este delegat pe funcția de consilier din 2015 și are dreptul la pensionare. Ovidiu Predescu a fost membru în comisia de doctorat al Laurei Codruța Kovesi, iar Adriana Șandru este delegată de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

De altfel, potrivit surselor, toți consilierii aduși de Lazăr sunt prin delegare, iar numărul acestora ar fi de aproximativ 20. Acestora li se plătesc sume în plus, cum ar fi diurne și chirii. Aceleași surse ne-au dezvăluit că, în cei aproape trei ani de mandat, Augustin Lazăr a depășit cheltuielile de protocol cu 800% față de cât a cheltuit fostul procuror general Tiberiu Nițu. Toate acestea, în condițiile în care există în țară patru unități de parchet, care nu au niciun procuror, după cum anunța însuși Augustin Lazăr la bilanț.

Diana Tache
Andi Topală

NICIUN COMENTARIU