17.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 9:06
No menu items!

Ce a făcut o bătrână singură din Serbia cu moştenirea de 600.000 de euro de la soţul ei

spot_img

O bătrână de 86 de ani din Serbia, care trăieşte izolată, a donat comunităţii sale toţi banii moşteniţi de la soţul ei din Australia, 609.000 de euro.

Femeia le-a cerut sătenilor să îi aducă din când în când pâine ca să mănânce şi lemne pentru a-şi face focul, pentru că de altceva nu are nevoie.

Marija Zlatic şi soţul ei s-au mutat în Australia în 1956, dar femeia s-a întors în Serbia după un an şi jumătate, să aibă grijă de mama ei. Ea nu s-a mai întors la soţul ei nici după moartea mamei, corespondând, însă, prin scrisori, din când în când. Bărbatul a ajuns un fermier bogat, iar în 2011 a murit.

casa batrana

Femeia a fost contactată abia acum, patru ani mai târziu, de avocaţi australieni, care au anunţat-o că moşteneşte o avere impresionantă, de peste 600.000 de euro. Bătrâna a decis să doneze toţi banii comunităţii care are grijă de ea. „Nu am nevoie de banii mei. Este suficient pentru mine să am pâine, apă şi lemne cu care să mă încălzesc iarna”, a declarat ea unui site local, citat de BBC. „Unde voi merge în curând nu voi avea nevoie de bani, aşa că i-am donat. Ei au mai multă nevoie decât mine”, a continuat bătrâna.

Sofia Marinescu