1.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 12:06
No menu items!

Ce face Oprescu după ce “aruncă” 10 milioane de euro? Alocă încă 10

spot_img

oprescu bicicleta1

Municipalitatea se pregătește să aloce încă 10 milioane de euro pentru construirea unor noi piste de biciclete, după ce aceeași sumă a fost cheltuită până acum inutil. Astfel, instituția din subordinea Primăriei Capitalei, Administrația Străzilor, condusă de Alina Roman a trasat, până acum, kilometri întregi de piste de biciclete fără să respecte avizele Poliției Rutiere. Putem spune că s-au cheltuit banii degeaba, deoarece pistele au fost închise ulterior.

Primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu, insistă însă că este nevoie de pistele de biciclete, din moment ce anunță, marți, că demarează, împreună cu ministrul Mediului, Attila Korodi, un nou proiect. SursaZilei a intrat în posesia documentului întocmit de Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei, care arată neregulile descoperite la cele 40 de locații din București:

1. Piaţa Constituţiei – Piaţa Muncii, Bd. Unirii – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”. Administraţia Străzilor a fost sancționată pentru neinstalarea indicatoarelor rutiere „Accesul interzis bicicletelor„. Cuantumul sancţiunii a fost de 2250 lei ;

2. Bd. Decebal – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”.

3. Piaţa Unirii – Piaţa Sudului, Bd. Dimitrie Cantemir – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”.

4. Calea Văcăreşti – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”.

5. Piaţa Presei Libere – Piaţa Romană, Şos. Kiseleff– pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”.

6. Bd. Lascăr Catargiu – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”.

7. Piaţa Muncii – Parcul I.O.R., Bd. Basarabia, Str. Bucovina – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”.

8. Politehnica – Splaiul Independenţei, Bd. Iuliu Maniu, Splaiul Independenţei – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

9. Pod Cotroceni – Universitate, Bd. Mihail Kogălniceanu, Bd. Regina Elisabeta – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

10. Piaţa Operei – Piaţa Unirii, Splaiul Independenţei – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

11. Parcul Tineretului – Piaţa Sudului, Bd. Tineretului, Calea Văcăreşti – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

12. Parcul I.O.R., Str. Câmpia Libertăţii – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

13. Parcul Titan, Bd. Camil Ressu – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

14. Bd. Iancu de Hunedoara – pista nu corespunde avizului eliberat. Administraţia Străzilor a fost sancționată pentru neinstalarea indicatoarelor rutiere ‘Accesul interzis bicicletelor’. Cuantumul sancţiunii a fost de 1575 lei.

15. Şos. Ştefan cel Mare – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”. A fost sancţionată contravenţional Administraţia Străzilor pentru neinstalarea indicatoarelor rutiere. Cuantumul sancţiunii a fost de 1575 lei.

16. Şos. Mihai Bravu – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”. A fost sancţionată contravenţional Administraţia Străzilor pentru neinstalarea indicatoarelor. Cuantumul sancţiunii a fost de 1575 lei.

17. Calea Dorobanţi – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”. A fost sancţionată contravenţional Administraţia Străzilor pentru neinstalarea indicatoarelor rutiere. Cuantumul sancţiunii a fost de 1575 lei.

18. Drumul Sării – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”.

19. Drumul Taberei – pista nu corespunde avizului eliberat. În prezent se execută lucrări la reţeaua de metrou și accesul pe pistă a fost sistat.

20. Calea 13 Septembrie – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”. A  fost sancţionată contravenţional Administraţia Străzilor pentru neinstalarea indicatoarelor rutiere. Cuantumul sancţiunii a fost de 1575 lei.

19. Bd. Ghencea – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

20. Str. Braşov – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

21. Bd. Timişoara – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

22. Str. Valea Oltului – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

23. Şos. Olteniţei – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”. A fost sancţionată contravenţional Administraţia Străzilor pentru neinstalarea indicatoarelor rutiere. Cuantumul sancţiunii a fost de 1575 lei.

24. Calea Şerban Vodă – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

25. Str. Valea Ialomiţei – tronson în execuţie lucrări metrou, nu mai există semnalizare de pistă pentru biciclete.

26. Str. Valea Argeşului – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

27. Str. 1 Mai – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

28. Str. Sibiu – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

29. Şos Bucureşti Ploieşti – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”

30. Bd. Unirii – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”. A fost sancţionată contravenţional Administraţia Străzilor pentru neinstalarea indicatoarelor rutiere. Cuantumul sancţiunii a fost de 2250 lei.

31. Bd. Theodor Pallady – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”. Administraţia Străzilor a fost sancționată  pentru amenajarea pistei fără avizul poliţiei. Cuantumul sancţiunii a fost de 1470 lei.

32. Bd. Tudor Vladimirescu – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”.

35. Bd. Poligrafiei – în prezent nu mai există semnalizare de pistă pentru biciclete.

36. Bd. Bucureştii Noi – în prezent nu mai există semnalizare de pistă pentru biciclete.

37. Calea Plevnei – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”.

38. Şos. Petricani – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”.

39. Şos. Viilor – pista nu corespunde avizului eliberat. Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”. Administraţia Străzilor a fost sancționată pentru neinstalarea indicatoarelor rutiere. Cuantumul sancţiunii a fost de 1575 lei.

40. Str. Odoarei – pista nu corespunde avizului eliberat, Pista este semnalizată în prezent cu indicatoare „Accesul interzis bicicletelor”.

A. Maghiar