22 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022 - 13:27
No menu items!

Ce face Ion Mihai Pacepa la 84 de ani. Se ţine tânăr

spot_img
La cei aproape 84 de ani, generalul Ion Mihai Pacepa susţine că aleargă cinci kilometri pe zi, înoată şi joacă tenis. „Dezvăluirile” au fost făcute într-un interviu acordat postului de Televiziune B1TV, cu ocazia lansării noii sale cărţi „Dezinformare: Fostul spion-şef dezvăluie strategii secrete pentru subminarea libertăţii, atacarea religiei şi promovarea terorismului“.
Fostul şef al spionajului românesc din regimul ceauşist (până în 1978), Ion Mihai Pacepa, se consideră în continuare condamnat la moarte în România, în condiţiile în care judecătorii Curţii Supreme au casat sentinţa încă din anul 1999, la proces generalul fiind chiar reprezentat în instanţă.

De asemenea, generalul îşi mărturiseşte încă o dată regretele de a fi făcut parte din nomenclatura comunistă şi evocă imaginea idilică a României în care a copilărit, dar şi motivele care au dus la plecarea sa din ţară.
„M-am rupt însă de acea Românie în 1978, când am realizat că Ceauşescu devenise un fel de proprietar al întregii Românii, care nu mai corespundea idealurilor mele şi mi-am ajutat concetăţenii să o elibereze de un tiran. Continui să îmi ajut ţara natală cu umilele mele posibilităţi”, afirmă generalul Ion Mihai Pacepa.
Pacepa susţine că a ajutat România pe toată perioada exilului său, deşi în ţară există numeroşi contestatari de calibru, foşti şefi sau ofiţeri ai spionajului românesc, acuzându-l de gravă tradare, cu repercursiuni grele împotriva ţării.
Ștefan Tănăsescu