7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 22:08
No menu items!

Ce este de fapt documentul publicat de Darius Vâlcov despre protestatarul #rezist Sandu Matei

spot_img

Documentul publicat de Darius Vâlcov despre protestatarul Sandu Matei este, în fapt o decizie privind dreptul la pensia de invaliditate.

Decizia, semnată de un medic primar expert în asigurări sociale, este un act administrativ în baza căruia se stabileşte dreptul la pensia de invaliditate. Potrivit unor surse din domeniu, aceasta este diferită de documentele care atesta starea de invaliditate: fișa BP2 (Fișa de declarare a cazului de boală profesională), FIAM (Formular de înregistrare a accidentelor de muncă), documente medicale care confirmă diagnosticul.

Aceleași surse ne-au precizat că, după fiecare revizuire medicală, medicul expert al asigurărilor sociale emite o nouă decizie. Documentul publicat de Darius Vâlcov pe rețelele de socializare este caduc și nu-și mai produce niciun efect juridic, pentru că are valabilitate un an, decizia în cauză fiind din 2006.

Pe de altă parte, decizia se întocmește în 3-5 exemplare, un exemplar ajungând și la angajator. Invaliditatea de gradul 3 permite dreptul de muncă de 4 ore, deci decizia putea fi deținută de orice potențial angajator.

Andrei Tudor