0 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 21:58
No menu items!

Ce e mai greu de inserat într-un film, o palmă sau un „fă”?

spot_img

Andi Topala_edit

  • Andi Topală

     

I s-a adresat sau nu i s-a adresat Victor Ponta cu „fă” ministrului Doina Pană, cu zeci de oameni în jurul lui, inclusiv camere de televiziune, dintre care doar una singură, a PRO TV, a reușit să înregistreze și audio?

Îmi pare rău că trebuie să repet, dar, în economia acestui editorial trebuie să spun din nou că îl cunosc pe Victor Ponta de când era procuror la Parchetul General. Chiar dacă nu ne-am mai „intersectat” de cel puțin 6 ani, mă îndoiesc că s-a schimbat devenind un golănaș. La cum îl știu, îmi este imposibil să cred că ar fi zis așa.

Cu toate acestea, am ascultat de cel puțin cinci ori înregistrarea, la volum maxim și având căști audio. Se aude clar „fă”. De ce ar fi greșită teoria „prelucrării” audio a înregistrării? Un „fă” poate fi inserat extrem de ușor la montaj. Există pe internet softuri de editare audio-video care pot fi folosite de oricine are minime cunoștințe IT. Darămite într-un studio profesional.

Mie mi se pare că este infinit mai greu să inserezi o palmă într-un film – este vorba de mișcare, iar editarea trebuie făcută cu finețe cadru cu cadru (frame by frame) decât un cuvât scurt precum „fă”.

Este doar o ipoteză, nu acuz pe nimeni. Oricum, prelucrat sau nepreclurat, Victor Ponta trebuie să fie mai convingător în explicații. Pentru electorat, nu pentru altcineva. Rivalii politici vor specula la maxim scena și vor renunța la expresiile „mincinos” sau „plagiator”.